PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius de Covid-19 segueixen en línia descendent

Gairebé 40.000 persones han passat pel segon test del cribratge.

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de l'hospital.
Imatge d'arxiu de l'hospital. | Maricel Blanch

Un únic cas nou de coronavirus en els darrers vuit dies. Aquest és el balanç extret de les darreres proves PCR realitzades al Principat i que va compartir ahir el cap de Govern, Xavier Espot. Aquest cas, diagnosticat el passat dimecres, van situar la xifra total d’afectats en les 762 persones,

Segons les dades compartides per Espot, el nombre de persones actives en la malaltia es va tornar a reduir gràcies a la doble negativització de sis pacients, i se situa en les 59. Entre aquests casos actius, s’hi trobaven 16 professionals de la salut, dos menys que la jornada anterior, i dos agents dels cossos especials. També, romanien ingressades tres persones a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, una de les quals a la Unitat de Cures Intensives. Pel que fa al Cedre, s’hi comptabilitzaven set pacients, quatre d’ells provinents d’altres centres residencials. En conseqüència, els curats s’havien incrementat en la mateixa xifra que el descens d’actius, i se situaven en les 652 persones recuperades.
Finalment, pel que fa a les defuncions, no es va haver de lamentar cap víctima, i la xifra es va mantenir en 51.

Paral·lelament, el cap de Govern va informar que ja s’havien dut a terme 39.338 tests d’anticossos en la segona tanda del cribratge poblacional, dada que va celebrar perquè demostrava que la ciutadania havia mantingut el compromís i no s’havia relaxat, com havien pensat que podrien haver detectat. 

Durant la roda de premsa, Espot també va reconèixer haver quedat «colpit» en la seva visita al SAAS el dijous passat, i va aprofitar l’espai de comunicació per donar les gràcies una vegada més al personal sanitari, al que va distingir com a responsables d’haver posat Andorra en un «molt bon lloc» a escala mundial pel que fa a la gestió sanitària de la crisi de la Covid-19.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT