PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Màxim 10 persones per taula, separades per un metre i mig

La detecció d’un cas positiu en un bar o restaurant no suposarà el tancament de l’establiment

Per Victoria Gómez Pérez

El webinar de Turisme celebrat ahir.
El webinar de Turisme celebrat ahir. | Actua

Sota els paràmetres de «seguretat, confiança i eficàcia», la ministra de Turisme, Verònica Canals, va presentar ahir la versió número 10 i definitiva de la guia tècnica per a la reobertura dels establiments de restauració en un webinar organitzat per Actua. Així, Canals va informar als principals responsables del sector que, si el calendari es compleix, a partir de l’1 de juny els restaurants i bars podran reobrir les portes amb un nombre màxim de 10 persones per taula –sense límit d’aformaent–, i preferiblement de la mateixa unitat de convivència. A més, hi haurà d’haver una distància de seguretat d’un metre i mig entre persones, o bé una barrera física –com les famoses mampares de metacrilat– i s’hauran de seguir unes estrictes mesures de neteja i desinfecció amb productes viricides, tant a l’establiment com a la cuina. 

La guia, que es publicarà en els pròxims dies al BOPA, també estipula que queden prohibits els bufets lliures i les grans celebracions, com ara batejos, comunions i casaments. Amb tot, la detecció d’un cas positiu de Covid-19 no implicarà el tancament de l’establiment, si bé s’iniciarà una tasca de reconeixement de possibles contactes. «Si hi ha algun positiu que no s’esveri ningú. Si aquesta persona ha complert bé les mesures de seguretat no ha d’haver contagi», va assenyalar el cap de l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Jesús Galindo.  

 

Usar i llençar

Així mateix, Galindo va explicar que serà obligatori que el personal de sala vagin degudament protegits amb guants i una mascareta quirúrgica que hauran de renovar cada sis hores. A banda, hauran de tenir roba i calçat exclusiu per a les hores de feina i no haurien de fer servir el mòbil o altres objectes personals mentre duri el seu servei. També «seria interessant» que rebessin una formació específica per saber com actuar en cas d’aparició de símptomes. 

Pel que fa a les instal·lacions, es recomana els estris d’un sol ús, com les estovalles i els tovallons, els condiments monodosi i evitar les cartes tradicionals. En aquests sentit, diversos bars i restaurants d’arreu d’Europa han instal·lat un codi QR en les taules perquè els clients puguin llegir els menús a través del seu propi mòbil. Els experts també recomanen pagar sempre amb targeta de crèdit. Les taules només es prepararan una vegada els comensals arribin al local. 

Aquestes mesures, que segons Canals, han estat consensuades entre el sector de l’hosteleria i el Govern, s’aplicaran tant dins dels establiments com a les seves terrasses. Tot i que es descarta la presa de temperatura per autoritzar-ne l’accés, sí que s’hauran de facilitar dispensadors de gel hidroalcohòlic perquè els clients puguin rentar-se les mans abans de seure’s a taula i quan entrin o surtin del lavabo.

La màxima responsable de la cartera de Turisme va assegurar que l’objectiu és «transmetre una imatge de país correcta amb les mateixes bones pràctiques que ens han caracteritzat els darrers mesos». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT