PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Agricultura controlarà els nuclis zoològics per garantir el benestar

El Ministeri farà una primera ronda de visites únicament de caràcter informatiu

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la gossera d’Andorra.
Imatge d’arxiu de la gossera d’Andorra. | MARICEL BLANCH

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat té previst arrencar una campanya de control de nuclis zoològics que pretén controlar les instal·lacions situades arreu del territori per tal de vetllar pel benestar dels animals i procurar el dret de protecció en la tinença d’animals. La major part d’aquestes instal·lacions contenen principalment gossos.

Amb la coordinació de l’Àrea del Servei Veterinari i Protecció dels Animals del Departament d’Agricultura, es faran tasques d’avaluació als nuclis que consten registrats així com als que el Cos de Banders ha pogut inventar amb les seves patrulles habituals, per comprovar que l’estat sanitari i les condicions dels animals són les adequades. En cada inspecció, hi participarà un inspector del Departament de Medi Ambient i un tècnic veterinari del Departament d’Agricultura. Si fos necessari, també s’ha previst demanar la col·laboració dels comuns, perquè són les corporacions competents en determinades accions referents a la tinença d’animals.

D’entrada, aquests controls tindran un caràcter informatiu i pedagògic per fer coneixedors als propietaris de la normativa que cal complir, així com per suggerir certes actuacions per adequar els espais. Però si es determina que no s’han seguit les indicacions dels inspectors, l’Administració podrà procedir a obrir expedients sancionadors o el comís dels animals. La legislació vigent de tinença d’animals preveu multes de 300,01 euros fins a 9.000 euros, segons la gravetat, i fins i tot, es pot considerar que s’incorre a un delicte penal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT