PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Guille Colom renova amb el club tricolor i Quino sortirà del València

El capità seguirà al Principat almenys les dues properes temporades i el seu germà haurà de buscar equip

Per Vicente Pallarés

Guille Colom cobrint el seu germà al primer partit de la fase final.
Guille Colom cobrint el seu germà al primer partit de la fase final. | ACB Media

El MoraBanc va anunciar ahir la renovació d’un dels seus capitans, Guille Colom. L’escorta andorrà continuarà defensant la samarreta tricolor almenys durant dues temporades més arribant, d’aquesta manera, a les set temporades com a jugador del primer equip després de formar-se a la pedrera del club, amb una cessió a l’Osca, de LEB Or, inclosa. Guille Colom ha jugat 19 partits aquesta temporada entre Lliga Endesa i EuroCup amb una mitja de 4,8 minuts en pista. Tot i no tractar-se d’un jugador titular absolut, el director esportiu Francesc Solana va voler valorar la validesa de Colom dintre del vestidor: «Guille Colom ha estat els darrers anys, i aquest especialment, un element clau en el nostre equip a l’hora de gestionar el vestidor i construir la química de l’equip exercint cada dia més com el capità que volem que sigui». A més,  Solana també va agrair el seu esforç a la pista i va afegir que «ha demostrat quan ha tingut l’oportunitat que pot ser un jugador important i som exigents amb ell perquè mantingui i millori aquest paper». I és que Quino Colom va tenir moments claus en aquesta fase final  de la Lliga Endesa, sobretot amb el tir de tres i defensant amb coratge i contundència quan calia.


D’altra banda, el seu germà Quino Colom, haurà de sortir del València Basket, equip on només portava una temporada. Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, el club valencià ja li ha comunicat a Colom que no compta amb ell per la temporada 2020/21, en la que tornaran a competir en l’EuroLliga, ja que el base andorrà no hauria complert les expectatives generades l’estiu passat. Colom, que té un any més de contracte, teòricament, arribava com a base titular i, encara que ha gaudit de més de 800 minuts en pista, des del club s’esperava un millor rendiment i Guillem Vives va adoptar molts cops un inesperat rol de titular i va arribar a jugar quasi els 800 minuts de Colom. A més, els taronja ja s’han reforçat en la posició de base amb el fixatge de l’internacional islandès Martin Hermansson, procedent de l’Alba de Berlín. A aquest contratemps per a Quino Colom, s’ha de sumar la presència de dos homes de club com són Guillem Vives i Sam Van Rossom. El català i el belga porten set i vuit temporades a la capital del Túria, respectivament. L’única esperança de Colom per a continuar amb l’equip semifinalista de la Lliga Endesa era la fi del contracte de Van Rossom, però va renovar recentment i continuarà al club una temporada més i una altra opcional. Per tant, Colom tindria un rol de quart base en cas de continuar a València, el que suposaria veure limitat el seu protagonisme. Jaume Ponsarnau, entrenador del València Basket, va assenyalar indirectament l’andorrà: «Clarament, és la posició (base) que més necessitem millorar per la propera temporada. Es pot solucionar incorporant algun jugador i no renunciant al millor base que hem tingut quan ha pogut jugar, que és Sam Van Rossom».


Exposats els fets, comencen els rumors del retorn de Colom al MoraBanc. Solana ja va advertir en una roda de premsa, fa unes setmanes, que «és possible la incorporació d’un altre base», ja que la temporada passada, Clevin Hannah era l’únic base pur i la resta eren combos que anaven variant la posició en funció de les necessitats d’Ibon Navarro. Tot apunta que l’americà, un dels jugadors més importants, continuarà al Principat, com ell mateix va dir que desitjava quan va rebre el premi al jugador més solvent de la campanya. El propi jugador ja va assegurar en declaracions per a aquest mitjà abans de la fase final que encara és possible jugar algun dia amb el seu germà: «No vaig a canviar la meva carrera per aquest fet, però seria molt bonic coincidir. Des dels 14 anys que vaig marxar de casa, estem en contacte per telèfon, però no és el mateix. Seria una bona manera de ser a prop d’ell i dels meus nebots». El jugador andorrà porta mitja vida fora del país i el MoraBanc ja és un equip assolit a l’EuroCup, pel que no seria gaire estranya la possibilitat del retorn, encara que el sou podria ser un impediment, ja que el MoraBanc reajustarà el pressupost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT