L’equip escaldenc va saber patir contra l’Engordany i va sumar els tres punts

Per Vicente Pallarés

Partit de la UE Sant Julià.
Partit de la UE Sant Julià. | MARICEL BLANCH

L’última jornada de la Lliga Multisegur Assegurances es presentava del tot emocionant: els quatre primers s’enfrontaven entre ells, així com els quatre últims. Hi havia moltes coses en joc, entre ells, la primera posició de la fase regular. L’inter d’Escaldes va patir un partit molt tens amb tot el que es jugava. Havia de guanyar per a aconseguir la classificació europea abans del play-off. La UE Engordany va donar la sorpresa i es va avançar en el marcador amb un golàs de tir creuat que va entrar per l’escaire de la porteria defensada per Gomes. No obstant això, el conjunt escaldenc va acabar imposant-se per 2-3 amb dos gols en menys de cinc minuts a l’inici de la segona part, un de Cristian Martínez i un altre en pròpia porta, que van deixar el rival sense reacció, a més d’un tercer i definitiu gol, obra de Genís Soldevila, el màxim golejador del campionat. A partir d’aquí, el conjunt dirigit per Adolfo Baines va començar a adoptar el bon tracte per la pilota com a millor manera de defensar el resultat i baixar el ritme del partit. Malgrat, la bona estratègia, l’Engordany va poder marcar un segon gol als minuts finals. El Vallbanc Santa Coloma, l’altre equip que podia aconseguir el lideratge, tampoc va fer els deures al Centre d’Entrenaments de la FAF i va empatar contra la UE Sant Julià per 1-1.

A la part baixa de la taula, la UE Santa Coloma es va veure superada pel cuer, el CE Carroi, que amb un solitari gol abans del quart d’hora de partit es va emportar els tres punts que li permeten acabar la temporada amb bon sabor de boca (0-1). Per la seva part, l’Atlètic Club Escaldes va golejar l’FC Ordino (4-0) amb un gol a la primera part i tres dianes més al segon temps, una d’elles des del punt de penal. D’altra banda, el Nova Constructora Penya Encarnada es va proclamar campió de la Lliga Unida i és nou equip de la primera per la temporada 2020/21.