PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les transaccions immobiliàries baixen un 54% el segon trimestre

Els béns immobles transmesos d’obra nova són nuls i l’acumulat durant l’últim any disminueix més d’un 81%

Per El Periòdic

El gràfic de les transaccions immobiliàries del segon trimestre del 2020.
El gràfic de les transaccions immobiliàries del segon trimestre del 2020. | Departament d\'Estadística.

En el segon trimestre de l’any 2020 s’ha constat una disminució del 54,2% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte al segon trimestre de l’any anterior, així mateix com una disminució del 28% en relació amb l’acumulat en els darrers 12 mesos, segons va informar ahir el Departament d’Estadística.

En relació amb el nombre de béns immobles transmesos durant el segon trimestre de l’any, han disminuït el 52% respecte al segon trimestre de l’any anterior, d’on els béns agrupats de pisos, habitatges unifamiliars i edificis disminueixen el 54%, els terrenys i places d’aparcament el 55,9% i les altres construccions el 42,1%. Per contra, els locals comercials i magatzems s’incrementen el 80% tot i ser quatre béns d’increment. Amb referència a la variació anual de l’acumulat de l’últim any, l’únic grup de béns immobles que augmenta és també el de locals comercials i magatzems, el 9,1%, sent quatre béns també el valor absolut de l’increment, mentre que la resta d’agrupacions de béns immobles disminueixen tots al voltant del 30% respecte als darreres 12 mesos de l’anterior període.

 

Tipus d’immoble

Quant al tipus d’obra, els béns immobles d’obra nova transmesos en el segon trimestre del 2020 han estat nuls i l’acumulat dels darrers 12 mesos ha disminuït el 81,6%, en què totes les categories de béns immobles d’obra nova han disminuït significativament la seva transmissió respecte el mateix període de l’any anterior. Per la seva banda, els béns immobles transmesos de segona mà han disminuït el 51,9%, d’on els béns agrupats de mobles de pisos, habitatges unifamiliars i edificis han disminuït el 54,0%, els terrenys i places d’aparcament el 55,9% i les altres construccions el 41,8%. Els locals comercials i magatzems incrementen en valor absolut en quatre béns respecte al segon trimestre de l’any anterior. Amb referència a la variació anual de l’acumulat dels darrers 12 mesos, l’únic grup de béns immobles que augmenta és també el de locals comercials i magatzems, el 9,1%, sent quatre béns també el valor absolut de l’increment, mentre que la resta d’agrupacions de béns immobles disminueixen tots al voltant del 30% respecte al període anterior.

Referent al valor dels béns immobles transmesos durant el segon trimestre del 2020, va disminuir el 66,1% d’on els béns agrupats de pisos, habitatges unifamiliars i edificis disminueixen el 28,3%, els terrenys i places d’aparcament el 84,2% i les altres construccions el 94,5%. Per contra, els locals comercials i magatzems s’incrementen el 152,1% tot i ser 1,2 milions d’euros l’increment. Amb referència a la variació anual de l’acumulat dels darrers 12 mesos, l’únic grup de béns immobles que augmenta és també el de locals comercials i magatzems, el 22,4%, sent 2,8 milions d’euros el valor absolut de l’increment, mentre que els béns immobles agrupats de pisos, habitatges unifamiliars i edificis disminueixen el 8%, els terrenys i places d’aparcament disminueixen el 41,8% i les altres construccions el 41,5%.

Segons el tipus d’obra, el valor total dels béns immobles d’obra nova ha estat nul i l’acumulat dels darrers 12 mesos ha disminuït el 88,5%, en què totes les categories de béns immobles d’obra nova transmesos han disminuït significativament el valor respecte al mateix període de l’any anterior. Per la seva banda, els béns immobles transmesos de segona mà han disminuït el 66,1%, d’on els béns immobles agrupats de pisos, habitatges unifamiliars i edificis han disminuït el 28,3%, els terrenys i places d’aparcament el 84,2% i les altres construccions el 94,5%. Els locals comercials i magatzems incrementen en valor absolut en 1,2 milions d’euros respecte al segon trimestre de l’any anterior. Respecte a la variació anual de l’acumulat, l’únic grup de béns immobles que augmenta és també el de locals comercials i magatzems, el 22,4%, sent 2,8 milions d’euros el valor absolut de l’increment, mentre que els béns immobles agrupats de pisos, habitatges unifamiliars i edificis disminueixen el 6,9%, els terrenys i places d’aparcament el 41,8% i les altres construccions el 41,5%.

En relació amb la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, durant el segon trimestre del 2020, ha disminuït el 73,5% d’on els béns agrupats de pisos, habitatges unifamiliars i edificis disminueixen el 36,3%, els terrenys i places d’aparcament el 81,7% i les altres construccions el 92,3%. Per contra, els locals comercials i magatzems s’incrementen el 67,4% tot i ser 739 metres quadrats l’increment absolut. Relatiu a la variació anual de l’acumulat dels darrers 12 mesos, l’únic grup de béns immobles que augmenta és també el de locals comercials i magatzems, el 51,8%, sent 3,8 milers de metres quadrats el valor absolut de l’increment, mentre que els béns immobles agrupats de pisos, habitatges unifamiliars i edificis disminueixen el 13,2%, els terrenys i places d’aparcament disminueixen el 28,1% i les altres construccions el 67,8%, segons va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT