PUBLICITAT

Un nou front obert per al Consell Superior de la Justícia

Un aspirant a batlle no entén com se’l declara no apte tenint en compte els resultats objectius descrits

Per Julià Rodríguez

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall./ MARICEL BLANCH
El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall./ MARICEL BLANCH

El Consell  Superior de la Justícia (CSJ) continua acumulant últimament diversos fronts oberts que estan fent que sigui notícia més freqüentment del que seria normal en els mitjans de comunicació. Així, després que el màxim òrgan de govern de la Justícia encara no hagi pogut prendre una decisió sobre la continuïtat de la batlle suplent Núria López, per la divisió existent en el seu si sobre la qüestió, té ara al davant un altre tema que també pot aixecar polèmica.
Es tracta del concurs que s’ha posat en marxa per cobrir cinc places de batlle, dues de les quals són de reforç. Al procés de selecció s’hi van presentar una quinzena d’aspirants, tot  i que finalment només 12 han estat admesos per continuar al mes de setembre les proves de l’oposició. El cas és que algun dels candidats no entén com pot haver estat considerat no apte pel tribunal de selecció del concurs, del qual formen part membres del CSJ i de la judicatura, en la prova inicial del psicotècnic, quan l’informe de valoració de l’empresa encarregada de la seva realització recull que té totes les capacitats objectives necessàries per al càrrec. D’aquesta manera, almenys un d’aquests aspirants considera que per rebutjar la seva candidatura el tribunal del concurs  ha tingut en compte criteris que van més enllà dels estrictament tècnics, que són els únics que s’haurien de tenir presents.
La sospita d’aquest aspirant, que a hores d’ara s’està plantejant ja la interposició d’un recurs davant del CSJ contra la resolució que el deixa fora del concurs, és que s’han rebutjat algunes de les persones per tenir un perfil psicològic que no podria encaixar en el funcionament de l’actual sistema judicial. A més, aquesta mateixa persona també ha expressat els seus dubtes pel que fa a la capacitació professional de les dues signants que han elaborat  l’esmentat informe de valoració, ja que almenys una d’elles no és psicòloga.
La intenció del CSJ és disposar dels nous batlles el més aviat possible per poder fer front a l’acumulació de causes, tot i que, quan hagin estat elegits els candidats més capacitats, encara hauran de seguir un llarg procés de formació, que no serà inferior a un any per a tots aquells que no comptin amb experiència com a advocat o secretari judicial de com a mínim un període de tres anys. 

El trasllat a la nova seu judicial costarà 77.850 euros

33 Els treballs de trasllat de l’actual seu de la justícia a la nova tindrà un cost de 77.850 euros. Així constava ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), on s’especifica que serà l’empresa Transport Tot qui s’encarregarà de fer el desmuntatge, trasllat i muntatge de mobiliari, i embalatge i trasllat de material d’informàtica, d’oficina i arxius des de les dependències actuals fins a la nova seu judicial. La voluntat del Consell Superior de la Justícia (CSJ) és que aquest trasllat pugui estar ja fet de cara a principis de setembre, de tal manera que l’activitat ja es pugui dur a terme a partir d’aquest mes al nou edifici. D’altra banda, el CSJ ha publicat un edicte per a la convocatòria de les proves per cobrir dues places vacants en el càrrec de fiscal adjunt. La selecció consisteix en la superació d’una valoració psicotècnica, d’un concurs oposició i la superació de la formació complementària i específica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT