Joan Verdú frega el top 10 a la Copa d’Europa de descens

L’esquiador andorrà assoliex l’11è lloc a l’estació francesa d’Orcieres Merlette

Joan Verdú a Orcieres.
Joan Verdú a Orcieres. | FAE

Joan Verdú va assolir ahir l’11a posició a l’estació francesa d’Orcieres Merlette, on es disputava una cursa de descens de la Copa d’Europa. Amb el dorsal 39, Verdú va aconseguir situar-se entre els millors, amb 1.27.75, a 1.40 del guanyador, el francès Victor Schuller, que es va imposar amb 1.26.35. L’andorrà es va quedar a 0.04 del top 10, en mans de l’austríac Stefan Babinsky. Durant la cursa, Verdú va haver d’esquivar una de les persones encarregades de deixar la pista a punt. El corredor que havia sortit abans que Verdú va caure, llavors el cap de carrera va anunciar l’start-stop, però just l’esquiador andorrà ja havia sortit del portilló. Amb aquesta cursa, Verdú va sumar 24 punts de Copa d’Europa i, a més, va assolir 35.78 punts FIS, millorant els actuals 39.02 que tenia en la disciplina. «Estic molt content, primer perquè no hagi passat res greu. Per sort he vist que estaven al mig de la pista aviat i ho he pogut esquivar, he canviat la línia i ho he esquivat sense massa problemes. Però menys mal que era una zona visible i ho he pogut evitar», va declarar Verdú. Per la seva banda, Matías Vargas va ser el 61è al descens, amb un crono de 1.30.51, a 4.16 del vencedor, i a 2.08 de la 30a posició que dona punts de la Copa d’Europa.

D’altra banda, Àlex Rius i Àxel Esteve, representant l’equip de tècnica masculí, van competir ahir a l’eslàlom dels Nacionals Júnior de Suïssa, a Gstaad. Rius va aconseguir el 16è lloc, mentre que Esteve no va poder completar la primera mànega. El vencedor va ser el suís Maechler.

Ahir també es va disputar una cursa júnior de boardercross a l’estació d’Isola 2000, amb la presència del jove  Mario Da Cruz, que va assolir el 27è temps en les prèvies amb 59.23. En vuitens de final, l’andorrà va arribar quart i va quedar fora dels quarts de final.