L’Inter queda fora de la Conference en perdre el global de l’eliminatòria

Les decisions arbitrals marquen el partit i perjudiquen els escaldencs en tres jugades clau a les acaballes

Per David Sansaloni

Sergi Moreno lluita una pilota en el partit d’ahir davant el KF Teuta.
Sergi Moreno lluita una pilota en el partit d’ahir davant el KF Teuta. | Inter Club d’Escaldes

L’Inter Club Escaldes no va poder citar-se amb la història en perdre el partit de tornada de la Segona Fase Classificatòria de la Conference League davant el KF Teuta per 0-3, perdent així el global de l’eliminatòria (2-3) i quedant eliminats.

El partit no va començar de la millor manera per als andorrans, i és que el Teuta semblava portar dues o tres marxes per sobre dels locals. Amb una mentalitat completament canviada pel que es va veure en el duel d’anada, els homes d’Edi Martini van sortir més agressius, amb més intensitat i proposant una pressió molt elevada en camp contrari. Tanta era la verticalitat de les jugades i la lluita per cada pilota que no havien passat ni 20 minuts i ja es va produir la primera baralla dins l’àrea defensada per Gomes. Amb els nervis a flor de pell, l’àrbitre va haver de posar pau per continuar amb la trobada de la millor manera possible.

Els visitants van exercir un domini clar i això es va veure reflectit en dues jugades perilloses que no van acabar en gol gràcies a la imprecisió en l’última passada. No obstant això, en el minut 25 es va produir l’inevitable. Kotobelli va agafar una pilota perduda en la banda esquerra i amb la mateixa cama va col·locar una centrada mil·limètrica perquè Plaku anotés el 0-1. El davanter tan sols va haver d’espentar la pilota dins l’àrea petita, on Gomes poc més va poder fer. Això sí, la jugada va venir precedida de polèmica, ja que Ludo Clemente va romandre a terra a causa d’una possible falta que l’àrbitre no va cobrar.

L’Inter va mostrar una mica de millora en els següents minuts, però la separació entre el migcamp i la davantera feia impossible les combinacions en atac. Durant molts minuts els andorrans es van plantar al camp quasi en una formació amb defensa de cinc, que semblava afavorir el Teuta. Amb un Genís Soldevila desballestat pels excessius moments en els quals no tocava la pilota i un Artigas que lluitava cada pilota sense que hi hagués una continuació, va ser Iván De Nova el protagonista dels pocs apropaments dels escaldencs a la porteria de Frasheri. Cap al minut 36 el mateix De Nova va deixar assegut el seu marcador amb una retallada de qualitat, i va posar la centrada just al cap d’Artigas, que malauradament no va trobar la xarxa i la pilota se’n va anar per sobre del travesser en la que va ser l’ocasió més clara per als locals en la primera part.

Els homes de Lopo no acabaven de sentir-se còmodes sobre la gespa i alguna cosa havia d’inventar l’entrenador per canviar la imatge de l’equip en la segona meitat. Fins a cinc tirs van estavellar els albanesos sobre la porteria de Gomes, per solament un de l’Inter, i sense tenir en compte el domini visitant durant els primers 45 minuts. Donar entrada a Betriu i Gomis va ser l’aposta per rentar la cara a l’equip i aconseguir més consistència al migcamp i promoure les transicions en atac tan absents durant el primer temps.

Les protestes a l’Estadi Nacional van ser contínues i a cap dels dos conjunts els va acabar d’agradar les decisions preses per Kopiievskyi, també per la pressió, que anava augmentant amb el pas dels minuts. La primera ocasió clara de la segona meitat va arribar des de les botes de Kallaku, que des de fora de l’àrea va intentar el tir llunyà i va obligar Gomes a estirar-se per rebutjar. L’Inter proposava, i semblava que l’entrada de Paredes va aportar una mica més de perillositat a l’atac escaldenc, realitzant un parell de combinacions amb Soldevila que no van ser suficients per moure el marcador. Els andorrans van estar amb l’esglai al cos en els següents minuts, i és que cada aproximació rival podria suposar el 0-2 i l’aproximació a la pròrroga. Vist el desgast físic, aquest escenari no beneficiava en res als homes de Lopo. Quan faltaven 10 minuts per al final va succeir l’inevitable. Plaku, de nou, va agafar una pilota perfecta des de la frontal de l’àrea i amb cama dreta va treure un tir que es va colar per l’escaire esquerre de la porteria de Gomes, fent un gol per emmarcar.

Els locals, que van estar patint en defensa des del primer minut, van començar a desesperar-se, i cada pilota dividida es va convertir en una baralla entre jugadors d’ambdós equips. Finalment, amb Gomes evitant un 0-3 cantat, el partit va arribar a la fi, i es va passar a la pròrroga. Cinc minuts després de la represa, Kallaku va fer lluir-se Gomes amb una falta directa, i quan faltava un minut per al final de la primera meitat, una jugada entre els mateixos protagonistes acabava en penal per al Teuta i amb el 0-3 al lluminós. A partir d’aquí, l’àrbitre es va convertir en protagonista en errar en fins a tres jugades clau favorables a l’Inter.
«El favorit des del començament era el Teuta, i amb els jugadors que tenen ens han sotmès quasi tot el partit», va declarar Lopo en acabar la trobada, mentre afegia que «en el futbol has de tenir una mica de sort, i en aquest cas l’àrbitre creiem que no ens ha ajudat en jugades clares».