Màgia al Nacional

En el 79 aniversari del club els d’Eder Sarabia mostren la millor versió per tornar a la senda de la victòria

Per Andreu Rubert

Un dels protagonistes d’anit, Martí Vilà, en una acció individual pressionat pel jugador del San Fernando CD, Biabiany. | FC Andorra

L’FC Andorra va aconseguir la segona victòria de la temporada per 1-0 amb un recurs propi d’un mag per part de Martí Riverola, una taconada que va suposar l’únic gol del partit que es va viure anit i que serveix per confirmar que els d’Eder Sarabia volen fer del Nacional un fortí en la categoria. Un partit que venia marcat pel retorn al Principat de qui va ser tècnic dels tricolor, Nacho Castro, i que ara tenia l’oportunitat de venjança davant el seu successor a la banqueta. Però, en aquesta ocasió Sarabia es va emportar els tres punts en un encontre on l’FC Andorra va dominar des del primer moment embotellant en la seva àrea fins al xiulet final al San Fernando. Els canvis que va realitzar en l’11 inicial el tècnic van funcionar, ja que es va poder veure un equip més compacte i molt vertical per les bandes.

Des que va arrencar el partit els d’Eder Sarabia van imposar el seu ritme. Sols havien passat dos minuts del partit i Zourdine ja va provar des de fora de l’àrea al porter visitant Perales, com un primer avís del que l’esperava els pròxims 45 minuts. Un assetjament constant per part dels tricolor basat principalment en la pressió sobre la sortida de baló al San Fernando. Precisament aquesta va provocar que els d’Eder Sarabia es poguessin avançar al minut 11 de la trobada en una gran combinació, que va començar per la banda dreta amb Morer, va continuar per l’esquerra amb una gran passada de Marc Fernández per a Riverola que va utilitzar el recurs del tacó per a batre a l’arquer visitant.

Després del gol, el San Fernando va tenir una petita reacció, però de seguida la van sufocar els de Sarabia. A pesar d’avançar-se i d’estar gestionant bé al rival, els tricolor no es van conformar i al minut 16 Zourdine va tornar a avisar a Perales amb una rematada de cap picada a la qual va reaccionar amb uns grans reflexos el visitant. L’entrenador visitant, Nacho Castro, va haver de fer un canvi obligat per la lesió de Djak Traoré i amb l’entrada de Marc Carbó, no va canviar el guió que havien imposat els de Sarabia al partit. La pressió dels locals continuava tenint els seus fruits a la primera part i d’ella s’aprofitava un dels protagonistes, Riverola, que es desfeia molt fàcilment de la seva marca. De fet, en una combinació on el vuit va ser protagonista va estar a punt d’aplegar el segon gol en una rematada de Bover i que va aturar de nou el porter del San Fernando.

En la segona part, en els primers minuts, va canviar l’inèrcia del partit. Cano va aprofitar el descans per ajustar al seu equip que ara sí que tenia el baló i començava a incomodar als tricolor. Però, Marc Fernández es va encarregar de tornar a posar el partit de cara per als locals. Dos xuts de manera consecutiva, un fregant l’escaire dret, van tornar a posar la por al cos al conjunt andalús. Així i tot, els andalusos ho intentaven amb tot per això Cano va donar entrada a Eguelfi i Ferrón per tenir més presència en l’àrea local. És en aquest tram del partit on va destacar la figura dels dos centrals tricolor, tant Roger Riera com Adrià Vilanova per calmar els ànims. En aquesta ocasió els homes de Sarabia sí que van saber gestionar bé els ritmes del partit, fer més llargues les possessions per sense perdre la possibilitat de poder augmentar la renda. Va ser un dels centrals, Vilanova, en una bona sortida de baló qui va aconseguir encadenar una bona contra que no va poder rematar el primer canvi de l’FC Andorra, Carlos Martínez. De fet, la nova incorporació va protagonitzar l’ocasió més clara en el segon temps per part dels homes de Sarabia, es va quedar cara a cara contra Perales, però aquest va tornar a evitar que els tricolor s’avancessin en el marcador.

Els locals volien augmentar la renda i per això van donar entrada tant a Eudald com a Molina i, a pesar que l’FC Andorra tenia més presència en camp contrari, aquesta no es va reflectir en l’electrònic. Finalment, els últims cinc minuts Sarabia va treure del camp al protagonista de la nit, Martí Riverola, que es va portar l’ovació per part del Nacional, amb el seu gol que serveix perquè de nou els tricolor tornin a assaborir el que és puntuar tres punts en la categoria, i per assegurar el Nacional com un fortí.