PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Debut internacional

La selecció andorrana sub-19 comença la fase classificatòria per a l’Europeu del pròxim any a la República Txeca

Per David Sansaloni

Un entrenament de la selecció sub-19 previ al partit contra Gal·les.
Un entrenament de la selecció sub-19 previ al partit contra Gal·les. | FAF

La selecció andorrana femenina sub-19 entra en escena avui per disputar la fase de classificació per al pròxim Europeu que es disputarà l’any vinent a la República Txeca. Les noies dirigides per Jose Antonio Martín 'Guti' han estat entrenant durant aquesta setmana passada per preparar el duel davant la selecció de Gal·les (avui a partir de les 16.00 hores a l’Estadi Nacional), el combinat d’Albània (divendres a les 16.00 hores a l’Estadi Nacional) i Moldàvia (el pròxim dilluns a partir de les 15.00 hores a l’Estadi Nacional). 


Aquests tres partits seran els que hauran d’enfrontar les andorranes en la primera ronda del campionat internacional organitzat per la UEFA, i serà tota una prova per veure quin és el nivell amb què se situa la base del futbol femení al país. Fins a 16 jugadores ha convocat Martín per a aquesta finestra, la majoria d’elles pertanyents a l’Enfaf femení, menys dues que es troben disputant la lliga espanyola. Les futbolistes que es podran veure sobre la gespa a partir d’avui seran Laia Sin Frau (Enfaf), Marta Blasco (Enfaf), Maria Da Cruz (Enfaf), Lia Gil (Enfaf), Jessica Do Nascimento (Enfaf), Gemma Lluch (Enfaf), Celine Fernandes (Enfaf), Chloe Godoy (Enfaf), Alba Isal (Enfaf), Andrea Caldas (Enfaf), Lucia Culleres (Enfaf), Meritxell Rozas (Enfaf), Laia Solé (Enfaf), Neus Rosas (Enfaf), Maria Moles (Levante Las Planas) i Zoe Montero (Levante Las Planas). Les gal·leses seran el primer escull que hauran de superar les del Principat, que no els ho posaran gens fàcil, igual que Albània i Moldàvia, uns duels que segur no decebran al públic.


Per al seleccionador, els objectius del combinat tricolor en el seu debut oficial es basen en «sumar una nova experiència i quin millor lloc per debutar que aquí, a casa, davant la nostra afició». D’altra banda, Martín també va fer menció de la gran qualitat que es podrà veure en aquest torneig i el que més desitja és que «la base agafi una bona mostra del que són aquestes competicions internacionals i intentar competir de la millor manera que puguem». 
L’inici d’aquesta selecció femenina sub-19 en l’àmbit internacional serà el punt de partida per construir una base sòlida que garanteixi la continuïtat a l’absoluta, igual que passa amb la secció masculina. La feina desenvolupada pels professionals de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) dins els cercles de les seleccions millora any rere any, i es pot veure amb la sub-21 masculina, la qual fa molts més anys que va treballant-se, en comparació a la femenina i pot servir de mirall per seguir els mateixos passos, fins a arribar a competir cara a cara amb seleccions molt més potents, posant el focus, ara, al futbol femení del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT