PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot inaugura l’ampliació de l’escola andorrana de Santa Coloma

L’acte es fa un any després d’acabar les obres al centre

Per Andreu Rubert

Moment de la inauguració oficial de les noves dependències de l’escola andorrana de Santa Coloma.
Moment de la inauguració oficial de les noves dependències de l’escola andorrana de Santa Coloma. | SFGA/JAViladot

Després d’un any el cap de Govern, Xavier Esport, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van inaugurar la nova àrea de l’escola andorrana de Santa Coloma que permet reunir al mateix espai a tots els alumnes de de segona ensenyança de Santa Coloma. Una inauguració que es realitza un any més tard a conseqüència de la pandèmia i que s’emmarca dins de les ronda de visites als centres escolars del Principat que està realitzant l’Executiu.


L’ampliació ja va estar en funcionament al llarg del curs 2020-21, i el mateix cap de Govern va reconèixer que «pels diferents rebrots a conseqüència de la pandèmia ens va semblar que no era aconsellable venir abans». A més, Espot va defensar l’aposta que es fa des de l’Executiu en matèria d’Educació, ja que «s’han invertit més de set milions d’euros que ens han permès guanyar 1.500 metres quadrats més de superfície útil, 18 noves aules i un nou pati», i va afegir que «aquesta ampliació fa que segona ensenyança estigui tota reunida, ja que abans estaven separats entre el Roc, Ciutat de Valls i aquí, la qual cosa dificultava molt, ja que estaven dos cursos a un lloc i tres cursos a l’altre». En aquest sentit, també va manifestar que aquesta aposta es fa perquè «invertir en educació és invertir en el futur de tots els nostres joves», fet que va tornar a subratllar en el discurs inaugural, afegint que «la política educativa del Principat ha quedat al marge de les ideologies dels diferents mandats».


D’altra banda la ministra Vilarrubla es va mostrar molt emocionada per tornar al centre on va ser directora durant 10 anys i va ressaltar que «l’estada a l’escola andorrana de segona ensenyança potser ha estat la feina més maca que he tingut per tenir contacte amb alumnes, professors i pares». La titular de la cartera d’Educació va afegir per la seva part en el discurs inaugural que «tenir una educació de qualitat també depèn de tenir unes bones instal·lacions».
Pel que respecta a inversions futures en altres centres educatius, Espot va declarar que «encara hi ha moltes escoles que ja comencen a tenir una determinada antiguitat i sempre s’han de fer inversions en manteniment, també en funció de si varia la població escolar, hi haurà centres que hauran de créixer», però que «ara hi ha una qualitat d’infraestructures molt elevada que fa que ens podem concentrar en l’aspecte més pedagògic». D’altra banda, respecte als alumnes que encara porten mascaretes als centres, tot i que ja fa dues setmanes que no és obligatòria, va manifestar que «alguns la continuen portant perquè com funcionen en grups de convivència, a vegades hi ha classes on es barregen més d’un grup», i va afegir que «alguns ho tenen com un hàbit adquirit, i això ens interpel·la sobre la necessitat de fer un treball per retornar a la normalitat». Espot i Vilarrubla van ser guiats per tres alumnes del centre que els van ensenyar l’ala corresponent a l’ampliació i altres dependències. A més, també va poder de gaudir d’una batucada que van  estar a càrrec del grup Batocam. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT