PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 250 persones no poden pagar les factures de FEDA

L’entitat assegura que suposa menys d’un 1% del volum de negoci i confia que cobrarà tot el deute

Per Victoria Gómez Pérez

La central hidroelèctrica de FEDA, a Encamp.
La central hidroelèctrica de FEDA, a Encamp. | EL PERIÒDIC

Fins a 258 clients compten actualment amb rebuts de la factura de subministrament elèctric impagats, segons dades facilitades per FEDA a aquest rotatiu. Tot i que l’entitat no xifra en euros el deute, sí que confirma que suposa menys d’un 1% del volum de negoci i, és per aquest motiu, que «es considera que no hi ha un volum d’impagaments abusiu i que el conjunt dels clients es compromet i fa esforços per satisfer les seves factures». A més, el director general de la companyia, Albert Moles, va assegurar que el nombre de deutors ha anat baixant des del confinament per la pandèmia del coronavirus i va considerar que «ningú s’ha aprofitat de la situació i tan aviat com ha pogut, ha pagat».

D’ençà que irrompés la crisi sanitària, FEDA va decidir «estar al costat dels seus clients, particulars i empreses», perquè tant l’elèctrica com el país en general «vivim de l’activitat econòmica que generem» i «en moments de dificultats, com l’actual, el que ha de fer FEDA és donar facilitats per sortir del pas i no perdre pel camí el que en situacions normals no s’hauria perdut». I no es tracta només de solidaritat. Segons Moles també és «una aposta de futur, perquè a mesura que l’activitat econòmica es va reprenent, tothom va pagant».
En una línia similar, cal recordar que FEDA ja ha assegurat en diverses ocasions que, malgrat l’escalada descontrolada que està patint el preu de la llum a tot Europa, Andorra no se’n veurà perjudicada. «Els preus de FEDA eren i són molt competitius i el nostre compromís és mantenir-nos així», va afirmar el director general, si bé va reconèixer que «cada vegada serà més veritat que tot el que estigui relacionat amb energies fòssils serà més car». D’aquesta manera, des del Principat s’aposta per l’estalvi, sense «gastar més del compte» i adaptant sempre l’oferta i la demanda». A més, l’autoconsum és un aspecte clau per controlar aquest estalvi energètic, i des de FEDA recorden que «la millor solució, per no dir l’única, és pensar que quan l’energia és més cara, nosaltres no podem gastar el doble».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT