PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recollida de signatures contra la supressió dels 30 minuts gratuïts

Marsol assegura que fer els aparcaments de pagament és un «petit pas» cap a la mobilitat sostenible

Per Victoria Gómez Pérez

Imatge d’arxiu de l’aparcament comunal del centre històric.
Imatge d’arxiu de l’aparcament comunal del centre històric. | ARXIU ANA

Els consellers de la minoria del PS+Independents al Comú d’Andorra la Vella van engegar ahir una campanya a change.org contra la decisió que la majoria ha pres «de manera unilateral» d’eliminar la gratuïtat de la primera mitja hora d’estacionament als aparcaments comunals de la capital. La recollida de signatures, sota el títol Que torni la mitja hora als aparcaments comunals d’Andorra la Vella, té com a objectiu que «la ciutadania pugui dir la seva signant aquest reclam i assolir el nombre màxim de firmes per tal de presentar-les a la propera sessió de Consell de Comú i fer replantejar la mesura els cònsols», segons va informar el Partit Socialdemòcrata en un comunicat. A més, els consellers Dolors Carmona, Sergi González i Lídia Samarra consideren que la decisió és «merament recaptatòria» i que «no evitarà embussos ni fomentarà el transport públic ni reduirà la mobilitat». «Reclamem que el Comú d’Andorra la Vella faci marxa enrere i torni a posar la primera mitja hora d’estacionament gratuïta als aparcaments comunals de la capital», apunta la petició a la plataforma digital. Tanmateix, titllen la decisió de «completament fora de lloc i injusta» i asseguren que l’únic que fa el comú és «aprofitar-se de les persones que hem de moure’ns en vehicle privat i per a obtenir més beneficis econòmics a costa nostra».

Una opinió, sens dubte, molt allunyada a la de la cònsol major, Conxita Marsol, que va assegurar que l’acció s’ha impulsat per «una simple qüestió de mobilitat» en el camí de la corporació cap a la sostenibilitat. «Sé que és difícil d’entendre, perquè la primera vegada que m’ho van explicar a mi també em va costar, però pensant-ho bé i analitzant-ho m’adono que és veritat: si la gent té mitja hora d’aparcament gratuïta el que fem és facilitar que es bellugui en cotxe», va reconèixer Marsol en declaracions a EL PERIÒDIC. D’aquesta manera, va afegir, «el que pretenem és que, com s’haurà de pagar, la ciutadania no es mogui tant amb vehicle privat i aparqui en un sol lloc i d’allà es desplaci a peu o en transport públic». 

Cal destacar, però, que aquest canvi normatiu no afecta els propietaris de la targeta PK –«disponible per a tots els residents del país, no només de la parròquia», va recordar la cònsol major– i que podran seguir gaudint d’una primera hora gratuïta i d’un preu reduït les hores posteriors. Malgrat això, des de la minoria van reteure que no tothom té targeta PK i, per tant, «hi haurà residents, a més dels turistes, que hauran de pagar des del primer segon que accedeixin a qualsevol aparcament comunal». «Veurem com funciona i si això de la sostenibilitat és real, que a vegades ens omplim la boca però quan es prenen mesures, a la gent no li agrada», va assenyalar Marsol.

A última hora de la tarda d’ahir la iniciativa impulsada pels socialdemòcrates havia aconseguit una vuitantena de signatures. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT