PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jover titlla López de «populista» per les seves declaracions sobre l’habitatge

El ministre Portaveu dubta que el PS tingui propostes realistes, més enllà de «grans anuncis i crítiques»

Per Victoria Gómez Pérez

Vista aèria de la vall central.
Vista aèria de la vall central. | El Periòdic

El ministre Portaveu, Eric Jover, va acusar ahir el president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, de «populista» per les seves declaracions sobre la crisi de l’habitatge. Aquest dimarts, López va comparèixer en roda de premsa per titllar de «nefastes» les polítiques impulsades des del Govern, tot afirmant que «estem governats per les famílies dels grans patrimonis immobiliaris», en referència als presidents dels grups parlamentaris de la majoria. Així mateix, el líder socialdemòcrata va assegurar que en els últims tres anys l’Executiu s’ha dedicat a «especular [...] en comptes de pensar en la majoria social del país que demana un lloguer que s’adapti a les necessitats de tothom». Unes declaracions que per a Jover formen part d’una «campanya extremadament populista», si bé va reptar López a debatre-ho al Consell General i veure «com ho vesteix», ja que a parer seu més enllà de «grans anuncis i crítiques» no hi ha propostes realistes. 

En la mateixa compareixença del PS, el secretari d’organització, Pere Baró, també va considerar que la gestió del Govern en matèria d’habitatge és «ultraliberal», tenint en compte que «s’han reduït els impostos sense cap compromís amb la baixada dels preus del lloguer». En aquest sentit, el ministre Portaveu es va defensar apuntat que «intentem fer prova de pragmatisme i tirar endavant programes» que ajudin a resoldre una problemàtica «molt important i que ens ocupa i ens preocupa».

Cal recordar que dilluns els socialdemòcrates també van proposar una inversió de 45 milions d’euros, 33 dels quals provindrien de partides pressupostàries i 11 de l’impost a l’habitatge buit, per a la creació de més de 400 pisos socials de titularitat pública durant els pròxims quatre anys per tal de «revertir les polítiques actuals» i «donar una resposta a una problemàtica tan sensible com aquesta», segons va afirmar Baró. Des del mateix partit es creu que la mesura «suposaria una solució per a més de 350 unitats familiars del país alhora que propiciaria una baixada dels preus del lloguer d’entre el 5% i el 10%».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT