PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Gallardo aconsegueix una missió econòmica d’andalusos a Andorra

La cambra de comerç malaguenya ofereix el seu projecte de digitalització a petites i mitjanes empreses

Per Victoria Gómez Pérez

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la seva presentació, ahir a Sevilla.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la seva presentació, ahir a Sevilla. | ANDORRA BUSINESS

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, i president d’Andorra Business, Jordi Gallardo, continua el seu viatge per la Costa del Sol per promocionar els darrers avenços d’Andorra en recerca i innovació. Una minigira molt profitosa, ja que en paraules del mateix ministre «estem demostrant, i els empresaris i inversors amb els quals ens reunim s’adonen, que malgrat ser un país petit tenim moltes possibilitats i moltes línies d’interès comunes». En aquest sentit, Gallardo va celebrar que, juntament amb la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Màlaga, s’hagi acordat impulsar una missió econòmica que pròximament vindrà a Andorra per conèixer de primera mà les oportunitats d’inversió al país. «Estem sembrant, però la collita no serà automàtica», va avisar el ministre, si bé es va mostrar convençut que aquesta mena de sinergies beneficiaran especialment el Principat. «Ens hem reunit amb uns 60 empresaris que han mostrat molt d’interès en tot el que s’està fent en l’àmbit econòmic i amb els quals es buscaran properes vies de cooperació», va afegir la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo.

A més, la cambra malaguenya va oferir la possibilitat de replicar el seu model de digitalització de petites i mitjanes empreses que tot just engega ara i que «podria tenir molts punts en comú amb el que nosaltres necessitem», tenint en compte que aquest també és un dels principals objectius de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

Durant la jornada de reunions a Màlaga, el ministre d’Economia i Empresa, acompanyat d’Hidalgo, també va mantenir una trobada empresarial a l’Uppery Club, una de les principals organitzacions de la Costa del Sol que reuneix més de 300 inversors. Segons ell mateix va detallar en declaracions telefòniques a aquest rotatiu, els va exposar el model econòmic i de diversificació d’Andorra, així com les oportunitats de negoci i desenvolupament. La majoria dels presents, dedicats especialment al món de les finances, la sostenibilitat, les noves tecnologies i el sector immobiliari, «van quedar sorpresos en positiu i van confessar haver posat en el seu radar Andorra, que els queda geogràficament a prop, però molt sovint els és una mica desconeguda». 

Després de Màlaga, la delegació d’Andorra Business va visitar la capital andalusa, Sevilla, on hi va haver una trobada amb una vintena de membres de la xarxa empresarial Smart Meeting. Així mateix, es van reunir amb l’alcalde sevillà, Antonio Muñoz, amb qui van abordar temes relacionats amb la cooperació econòmica, la promoció turística a ambdues bandes i les oportunitats que han aflorat arran de la posada en marxa de l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell. 

Cal recordar que aquest dijous, Gallardo també va signar l’entrada d’Andorra a l’Associació Internacional de Parcs Científics i Àrees d’Innovació, «una garantia de col·laboració i acompanyament» en els preparatius del districte tecnològic en el qual treballa el Govern. «Estem tancant l’estratègia i innovació del projecte, després buscarem la ubicació i el model i ideals i, esperem, que al 2023 el puguem posar en marxa», va desitjar Gallardo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT