PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany vol fer un parc Central al Clot d’Emprivat

Els veïns són contraris a les torres i estan preocupats pels recursos que caldran

Per Victoria Gómez Pérez

Vista general del Clot d’Emprivat.
Vista general del Clot d’Emprivat. | A.P.

«Com sou gent del país, seria bo que féssiu quelcom per al país; els escaldencs us ho agrairan». Amb aquestes paraules, el Comú d’Escaldes-Engordany va demanar als propietaris del Clot d’Emprivat arribar a un acord perquè la zona mantingui un espai verd, més enllà de la construcció d’unes torres que ja són imparables i que, és possible, s’ampliïn «aviat» amb altres edificis d’altures similars. «Nosaltres creiem que si fem un espai interessant, tots hi sortirem guanyant», va considerar la cònsol major, Rosa Gili, que va avançar que «la idea és recuperar un espai verd equivalent al parc Central d’Andorra la Vella», tot i que «encara s’ha d’acabar de parlar». Per això caldrà una modificació del pla d’urbanisme, que es farà pactant amb aquests propietaris per evitar posteriors al·legacions, segons va informar la mateixa cònsol en la reunió de poble que es va celebrar ahir al vespre. Una trobada en què la majoria de veïns es van mostrar contraris a les torres i molt preocupats pels serveis que requeriran i per la capacitat real dels recursos naturals i humans per abastir-los. Tant Gili com el cònsol menor, Joaquim Dolsa, també van ser escèptics en aquest sentit, però van recordar que es tracta d’un projecte del mandat anterior, de Demòcrates, i que ells «ja s’ho van trobar fet». A més, van reconèixer que per posar-hi solució cal una voluntat política que ha de sortir del Consell General i no només del comú.

Quant a la resta de temes tractats en la reunió, el cònsol menor va destacar els pisos a preu assequible que es construiran a l’avinguda del Pessebre i que tindran un cost d’entre set i vuit milions d’euros; el nou aparcament al costat de l’església, que guanyarà 100 places noves subterrànies i disposarà d’una plaça que en el futur podria ser edificable, i l’aparcament del Fener, que s’incrementarà amb 30 places. Gili també va repassar el projecte Caldes, el qual ha de canviar la imatge actual de la part alta de la parròquia, potenciant l’accés a les aigües termals, així com al patrimoni, fomentant el llegat dels ponts romànics i els negocis artesanals. «Volem canviar la cara d’Escaldes, que sigui una cosa que sorprengui i que la veiem als vídeos d’Andorra Turisme», va assenyalar la cònsol major.

Tanmateix, Gili va ser l’encarregada de donar a conèixer que en l’actual llar dels jubilats s’hi farà una segona planta que acollirà una gran sala d’activitats i un despatx per a l’associació de la gent gran i una terrassa amb una pista de petanca i zona d’esbarjo amb jardí. Quant al Madriu, la cònsol va posar de manifest l’acord al qual s’ha arribat amb la família d’una de les bordes, en la qual s’hi faran activitats per a totes les edats per donar visibilitat a la tradició de la parròquia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT