PUBLICITAT

Andorra la Vella

Volen celebrar a casa

Una victòria de l’FC Andorra i un empat o derrota del Vila-real B posaria els tricolor a la lliga SmartBank

Per El Periòdic

Els jugadors de l’FC Andorra celebren amb l’afició l’última victòria a l’Estadi Nacional, contra l’Albacete.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren amb l’afició l’última victòria a l’Estadi Nacional, contra l’Albacete. | @FCANDORRA

L’FC Andorra vol celebrar l’ascens a casa, davant la seva gent. Els tricolor reben avui, a partir de les 20.30 hores a l’Estadi Nacional, l’UCAM Múrcia en la penúltima jornada de la Primera RFEF Footters, i tot i que en aquesta data no depenen d’ells mateixos al 100%, somien en poder provocar la festa a Andorra la Vella. L’equip necessitaria vèncer els murcians i que el Vila-real B no guanyés a casa contra l’RB Linense per poder celebrar que, matemàticament, són equip de la lliga SmartBank (Segona Divisió del futbol espanyol). No obstant això, si els groguets puntuessin amb una victòria, l’ascens hauria d’esperar fins a la pròxima setmana, en l’última jornada, on els del Principat es veuran les cares, precisament, amb l’RB Linense.

Tanmateix, el partit d’avui arriba carregat d’un déjà-vu que obliga els tricolor a estar amb els cinc sentits posats al terreny de joc. L’UCAM arriba com a equip ja descendit, en la mateixa situació que ho va fer ara fa tres setmanes el Reial Betis B, que va aconseguir derrotar els homes dirigits per Eder Sarabia, contra tot pronòstic (3-2). «El que estem vivint és tan gran, tan il·lusionant que no podem permetre’ns el luxe de sortir desconnectats», va avisar el tècnic basc, mentre afegia, això sí, que «Els jugadors, l’equip, l’afició, el país... Tots sabem on estem, i les sensacions són boníssimes».

 

Aprendre de les errades

 

Una de les coses que ha caracteritzat l’FC Andorra durant aquesta temporada és la «capacitat d’aprendre de les errades, i refer-se de qualsevol situació», va comentar Sarabia. L’equip va arribar tocat de la derrota a Sevilla, però en la següent jornada va enfonsar l’Albacete al Nacional, en un dia per al record de molts dels aficionats (gairebé 3.000), que van acudir a l’estadi. Sarabia va voler recalcar que «l’empat a Alcoi va ser un cop dur, però l’equip ho ha superat, intentem aprendre del que va passar al Collao i centrar-nos a superar aquestes dificultats».


Per al tècnic, l’ocorregut la setmana passada «és normal» tenint en compte la joventut de l’equip i la tensió que pugui haver-hi en aquest tram final de lliga. «Hi ha moments que ens queixem d’alguna decisió arbitral, o apareix qualsevol factor que ens fa desconnectar durant uns pocs segons, impedint-nos estar atents al que hem d’estar i provocant, per exemple, jugades com la del 2-2 que li va permetre empatar a l’Alcoi quan ja ho teníem fet».


El treball durant la setmana, segons Sarabia, «ha estat espectacular, i demà [avui] sortirem forts, a buscar la pilota, la porteria rival i a competir com sabem». Una de les claus serà «mantenir la calma i repetir les coses que tantes vegades hem fet bé durant tota la temporada. Som l’equip que millor ha fet les coses i el que millor ha sabut controlar els moments de molts partits». El vestidor és conscient del perill que porta l’UCAM en no jugar-se res, i «haurem de ser un equip, treballar tots junts i mostrar la nostra millor versió si volem guanyar».

 

Les possibilitats

 

L’FC Andorra continua depenent d’ell mateix per fer-se amb l’ascens directe, tot i que en aquesta jornada un resultat favorable a Vila-real podria ocasionar la festa abans d’hora. «Et mentiria si digués que no hem pensat en totes les possibilitats», va dir Sarabia, mentre afegia que «hem d’avançar-nos a qualsevol resultat i no estar pendents que passa en altres camps».

 
El cos tècnic, en la reunió prèvia a l’entrenament d’ahir, va voler recordar als jugadors que «hem d’estar units, que si un falla, l’altre ha d’estar aquí per donar-li suport. Un bon gest, un ànim... Tot això serà de vital importància, i és el que ens ha portat fins a on som ara», va explicar Sarabia.


El tècnic basc no podrà comptar avui amb Adri Vilanova, que arrossega unes molèsties al turmell des del partit a Alcoi, «però tenim a altres 25 jugadors preparats, i és per això que no em preocupo, perquè sé que si falta algú tinc un altre que també ho donarà tot al terreny de joc». 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

 

«El que estem vivint és tan gran, tan il·lusionant que no podem permetre’ns el luxe de sortir desconnectats»

«Els jugadors, l’equip, l’afició, el país... Tots sabem on estem, i les sensacions són boníssimes»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT