L’Inter venç i avança a la final

Els escaldencs s’imposen per 1-2 a La Fiorita i lluitaran per superar la fase preliminar de la Champions

Soldevila celebra un dels seus gols amb els seus companys, ahir.
Soldevila celebra un dels seus gols amb els seus companys, ahir. | Inter Club d’Escaldes

L’Inter Club d’Escaldes es va emportar la victòria (2-1) davant La Fiorita de San Marino en la trobada inaugural de la Champions League 2022-2023. Amb dos gols de l’extrem lleidatà Genís Soldevilla en la segona part, que van servir per capgirar l’1-0 que havien establert els sanmarinesos, els andorrans van superar la primera semifinal del minitorneig de la ronda preliminar que es va començar a disputar ahir en l’estadi Vikingsvöllur de Reykjavík.

La trobada va començar amb l’Inter avisant, gràcies a una bona acció individual d’un dels nous fitxatges, Aridai Cabrera, que es va plantar sol davant Gianluca Vivan, però el xut va acabar refusant-lo el porter de La Fiorita. I si això passava als dos minuts de partit, poc després Soldevila perdonava de nou amb un xut massa centrat, també completament sol.

La Fiorita estava aprofitant les internades per banda dreta de Lago, que estava sent l’home a tenir en compte per als de San Marino, i quan passaven gairebé tres minuts del temps afegit de la primera meitat, Grassi va rebre una passada filtrada i el seu xut va pegar en els dols pals, per a acabar a peus de Rinaldi, completament sol en el punt de penal, que no va dubtar en afusellar Coca (1-0).

Amb el gol psicològic, els jugadors van enfilar els vestidors, però l’Inter va demostrar ser mereixedor del cartell de favorit durant la segona meitat. Només 10 minuts li van fer falta a Soldevila per tornar l’empat al lluminós. Un rebuig dolent per part de la defensa sanmarinesa a una centrada de Víctor Martínez va acabar amb Soldevila espentant còmodament la pilota amb el cap i tornar la il·lusió al Principat (1-1).
Els escaldencs estaven pressionant molt els seus rivals, i 10 minuts després de l’empat, Casades

ús es va marcar una bona jugada individual per combinar amb Soldevila i aquest, intel·ligent, va veure el porter avançat i va col·locar un xut precís per donar la victòria, i el passi a la final, al seu equip (1-2).

Records passats

El campió andorrà també va disputar la final d’aquesta ronda preliminar la passada temporada, en la qual va guanyar en semifinals al HB d’Illes Fèroe, i després va perdre contra el Pristina kosovar per 2-0, per la qual cosa busacaran revenja aquest any.

El guanyador d’aquest minitorneig passarà a la primera ronda de classificació, en la qual es mesurarà al Malmö suec (un clàssic del futbol d’elit amb un nivell futbolístic molt superior), i els altres tres conjunts seran transferits a la segona eliminatòria classificatòria de la Conference League.

El destacat

Genís Soldevila

• Incisiu: El davanter ho va intentar des del primer moment, i als 10 minuts ja va tenir la primera ocasió clara com a preàmbul del que estava per venir.
  • Golejador: Soldevila no sols va fer el que millor se li dona, sinó que també va ser el director d’orquestra en atac. Finalment, dos gols fàcils per al davanter de l’Inter.
  • Capità: Durant els 90 minuts Soldevila va estar animant i encoratjant els seus companys, sense deixar de pensar que la remuntada era possible.