PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canvis a la Lliga Multisegur i a la Lliga Unida

La temporada 2022-2023 es jugarà a quatre voltes i la 2023-2024 es passarà de 8 a 10 equips

Per El Periòdic

Un instant de l'Assemblea de la FAF.
Un instant de l'Assemblea de la FAF. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha finalitzat fa escassos minuts la seva Assemblea Ordinària, en la qual, i amb la votació per part dels equips que formen la competició futbolística del país, s'han aprovat una sèrie de canvis que afecten la pròxima temporada (2022-2023) i a la següent (2023-2024).

En les votacions s'ha aprovat, per exemple, que la temporada 2022-2023 es jugui a quatre voltes, eliminant així el play-off habitual fins al moment. A més, es farà sorteig per cadascuna de les quatre voltes per determinar calendari dels enfrontaments.

També s'ha aprovat que a partir de la 2023-2024 la Lliga Multisegur compte amb 10 equips, en compte de 8. Això afectarà directament als ascensos i descensos de la temporada vinent:

  • Baixarà l'últim classificat de la Lliga Multisegur, mentre que el penúltim promocionarà amb el 4rt classificat de la Lliga Unida (anada i tornada, com ja s'estava fent).
  • Els tres primers classificats de la Lliga Unida pujaran a la Lliga Multisegur de manera directa.


A partir de la temporada 2024-2025, i segons s'ha aprovat també per part dels clubs, es tornarà a mantenir un ascens i un descens directes, a més de la promoció entre penúltim de la Lliga Multisegur i el subcampió de la Lliga Unida.

El sorteig de la Lliga Multisegur i la Lliga Unida es farà el pròxim dilluns 4 de juliol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT