PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andbank dona uns 700.000 euros per a la recerca contra el càncer

Una part de la recaptació es destina a un projecte d’estudi sobre leucèmia limfoblàstica aguda en infants

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu de l’edifici central d’Andbank.
Una imatge d’arxiu de l’edifici central d’Andbank. | Andbank

Andbank ha donat 683.530 euros a projectes de recerca contra el càncer. A través del seu fons Sigma Global Sustainable Impact (GSI), l’entitat continua fent costat a la fundació CRIS contra el càncer, a la fundació Fero i a l’Hospital Sant Joan de Déu. El fons GSI, que inverteix sota criteris ESG (mediambientals, socials i de bon govern corporatiu) i d’impacte, cedeix el 9% de la comissió de gestió i el 100% de la comissió d’èxit a projectes de recerca contra el càncer. En tres anys, el fons ha donat més d’un milió d’euros a projectes relacionats amb la recerca contra aquesta malaltia. Així doncs, la donació recaptada en el tercer any de vida del fons anirà destinada, en aquesta ocasió, a donar continuïtat al projecte STAB de la fundació CRIS contra el càncer, en la unitat d’inmuno-oncologia de l’Hospital 12 d’Octubre, liderat pel doctor Luis Álvarez-Vallina; al Programa de diagnòstic molecular avançat (Diamav) de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO), el responsable de la qual és el doctor Josep Tabernero; i a beques FERO per a joves investigadors. Així mateix, el fons ha adreçat una part de la seva recaptació a un projecte de recerca que estudia l’aplicació d’immunoteràpia CART en la leucèmia linfoblàstica aguda en pacients oncològics infantils. 

Per la seva banda, el GSI és un fons multiactiu de renda variable que persegueix generar un impacte positiu i directe a través de les seves inversions, i un impacte social en destinar part de la comissió de gestió i la comissió d’èxit a finançar projectes de recerca contra el càncer. Compta amb prop de 75 milions de patrimoni sota gestió, i la seva filosofia li ha permès obtenir la màxima qualificació en el Morningstar Sustainability Ràting, el qual analitza els riscs de sostenibilitat d’una empresa en els fons que posseeixen. El que diferencia el fons GSI de la resta és la manera d’aplicar els criteris centrats en aquests riscs de sostenibilitat per a la seva gestió. D’una banda, se centra en la cerca de les companyies líders en el seu sector en matèria de bon govern corporatiu i de pràctiques sostenibles, seguint l’estratègia Best in class i, d’altra banda, en la inversió d’impacte, que inverteix en companyies les quals per la seva activitat generin un impacte mediambiental o social positiu. 

Segons el CEO del grup Andbank, Carlos Aso, «la recerca contra el càncer és l’eix principal d’actuació de l’estratègia de responsabilitat social corporativa d’Andbank i, amb aquest fons, aconseguim integrar en el nostre negoci la generació d’impacte en la societat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT