PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut ofereix la quarta dosi contra la covid-19 als majors de 60 anys

El Govern no es planteja aplicar restriccions, però sí que recomana la mascareta a les persones vulnerables

Per Victoria Gómez Pérez

Vacunes contra la covid-19.
Vacunes contra la covid-19. | SFGA/JAViladot

A partir de la setmana que ve, el Ministeri de Salut administrarà la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a tots els usuaris dels centres sociosanitaris. Després serà el torn dels majors de 60 anys que ho vulguin i que hagin rebut la pauta completa (tres dosis) i, progressivament, s’aniran baixant les franges d’edat fins a arribar a tota la població, igual que es va fer en els processos anteriors. La decisió es va prendre ahir en Consell de Ministres, després de copsar una tendència a l’alça de contagis, que en l’última setmana s’ha materialitzat en 390 casos nous, que suposen un total de 659 positius. A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha sis persones ingressades, quatre més que la setmana passada, totes elles a planta i amb una evolució favorable. Una d’aquestes persones és una resident de Clara Rabassa, on el 6 de juliol es va registrar un brot amb 13 positius, set dels quals (sis residents i un treballador) continuen amb símptomes aïllats a les seves habitacions. 

«Vistes les circumstàncies, que hi ha un risc relativament elevat i seguint les recomanacions de les agències internacionals, hem decidit obrir la porta a la quarta fase de vacunació voluntària als majors de 60 anys», va anunciar el ministre Portaveu, Eric Jover, tot afegint que serà el Ministeri de Salut l’encarregat d’informar sobre com es desenvoluparà el procés. Respecte a les vacunes que es faran servir, no va donar detalls, si bé l’ambaixador francès a Andorra, Jean-Claude Tribolet, va aprofitar unes declaracions prèvies a la Festa Nacional de França que se celebra avui per posar de manifest que tot just ahir es van lliurar 3.000 dosis de Moderna, que formen part del primer acord signat entre ambdós països i que pactava un total de 20.000 vacunes. 

Amb tot, el Govern no es planteja pel moment modificar les mesures actuals, tot i que sí que recomana l’ús de mascareta en espais públics o tancats a les persones més vulnerables. «Per sort, ara no tenim les tensions dels primers mesos de la pandèmia i tant nosaltres com l’hospital tenim experiència en la gestió de protocols. Hem de ser prudents i estar amatents a l’evolució de la situació per, en cas que sigui necessari, activar les alertes que calguin», va assenyalar el ministre.

Pel que fa als països veïns, cal recordar que Espanya ha avançat que també posarà la quarta dosi de la vacuna als majors de 60 anys, però sense especificar cap data, mentre que a França és opcional des del mes d’abril. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT