PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS torna a carregar contra el Govern per la seva «inacció» en l’habitatge

Diuen que l’Executiu «pren el pèl» quan anuncia mesures que no compleix

Per Victoria Gómez Pérez

Alís i López durant la comapareixença d’ahir a la seu del PS.
Alís i López durant la comapareixença d’ahir a la seu del PS. | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) va tornar a carregar ahir contra el Govern acusant-lo d’«incapacitat» o «manca de voluntat» per resoldre la problemàtica de l’habitatge. El president de la formació, Pere López, i el conseller general Gerard Alís van comparèixer tres dies després que els ministres de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i el de Finances, Eric Jover, anunciessin que s’està negociant amb la CASS perquè part del fons de reserva de jubilació entri en el Fons de l’Habitatge mitjançant aportacions econòmiques com un soci més. Una proposta que no és nova. De fet, els mateixos socialdemòcrates en van fer una de similar l’any 2019 quan plantejaven un fons publicoprivat que comprès pisos buits i els destinés al lloguer assequible i que va ser rebutjada, justament, pel Govern. «No sabem si és una qüestió d’incapacitat o simplement manca voluntat, però més aviat sembla el segon, vist que només anuncien que faran un munt de coses i a l’hora de la veritat no hi ha res», va etzibar Alís. En una línia similar, López, amb tot un recopilatori d’hemeroteca a les mans, va llegir titulars de premsa dels últims tres anys que «produeixen una sensació esgarrifosa, perquè no se sap si estem parlant del 2019 o del 2022. Les notícies són les mateixes». I va afegir: «La nostra sensació és d’indignació, no pot ser que hi hagi tanta incompetència i menys quan nosaltres ja avisàvem que s’havia d’actuar».

En definitiva, els socialdemòcrates creuen que s’acabarà la legislatura i la problemàtica no només es mantindrà sinó que s’haurà agreujat per la «inacció» de la majoria. «Durant tot aquest temps ha estat impossible asseure’s per parlar amb aquest Govern i fer una política d’habitatge conjunta. És evident que han fracassat i suposo que ara entren totes les presses de fer allò que abans o no han sabut fer o no els ha donat la gana», va lamentar López, que també va titllar de «presa de pèl» a la ciutadania la manera d’actuar de l’Executiu. «Amb tants esdeveniments i anuncis potser dona la sensació que s’està fent alguna cosa al respecte, però la realitat és que mentrestant els preus continuen pujant», va puntualitzar Alís. 

Quant a la demanda del cap de Govern, Xavier Espot, als comuns de «fer més» per trobar una solució, López va admetre que «és una responsabilitat de tots», però si bé és cert que «els comuns tenen molts terrenys», «és el Govern qui marca unes polítiques d’habitatge i ha estat el mateix Govern qui no ha volgut posar diners al pressupost de l’Estat» per fer-hi front. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT