PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les precipitacions seran més intenses durant aquest matí

El Govern cancel·la l’esquí escolar com a mesura preventiva

Per Cel Márquez Bernat

Fotografia d’arxiu de gent esquiant.
Fotografia d’arxiu de gent esquiant. | Arxiu ANA

El temporal anunciat va començar a afectar ahir a la matinada tot el Principat. Les precipitacions en forma de neu es van generalitzar i van guanyar protagonisme a totes les cotes des de primeres hores del matí i amb continuïtat durant tot el dia.


Segons el meteoròleg Guillem Martin, «es preveu que les precipitacions més generalitzades tinguin lloc durant aquesta nit, durant el dimarts es mantindran les precipitacions en forma de neu a qualsevol cota». El vent de component nord-oest arribarà a ràfegues de 30 km/h al matí als fons de vall i de 80 km/h en altitud. Les temperatures mínimes previstes són d’1ºC a Andorra la Vella, -2ºC a 1500 metres i -10ºC al Pas de la Casa. Les temperatures màximes seran de 5ºC a Andorra la Vella, d’1ºC a 1500 metres i -4ºC al Pas de la Casa. Les zones més afectades seran les delimitades al nord del país. Demà hi haurà una primera pausa sobretot amb les nevades pel matí, però cap a la tarda tornaran a guanyar protagonisme al nord del país fins dijous al matí. A partir de la tarda, el vent hauria de girar a component nord-est i aquest provocarà que l’aire sigui més continentalitzat, fred i sec, és a dir, que no hi haurà una apropiació d’humitat i, per tant, s’aturarien les precipitacions en forma de neu que aniran baixant durant la setmana fins a arribar al seu mínim el dijous.


El temporal de la nit passada es preveu que recullin entre uns 10-15 centímetres, molt repartits a tot el país, poden caure gruixos molt similars a tot el Principat. En canvi, dimecres tarda i dijous matí seran més al nord, també entre 10-15 centímetres de gruix de neu. De cara al cap de setmana, en principi no hi hauria d’haver precipitacions; dissabte i diumenge hauria d’estar marcat per un flux nord-est que deixaria un cel serè tot mantenint unes temperatures fredes.
D’altra banda el Govern informa que, davant la previsió de nevades generalitzades a tot el país, s’instauren mesures preventives per disminuir l’afectació que pugui tenir a la xarxa viària. Així, tal com marca el protocol en cas d’avís taronja per aquestes circumstàncies, es cancel·la preventivament l’esquí escolar de la jornada de dimarts per a tots els alumnes. Altrament, es desdoblaran algunes línies del transport escolar i es modificaran alguns horaris per tal d’avançar-los lleugerament. Les famílies dels escolars els quals estiguin afectats pels canvis rebran la informació via SMS. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT