PUBLICITAT

Ordino

L’hotel Casamanya passa a mans del Govern i del Comú d’Ordino

L’acord adquireix una durada de 50 anys i tindrà un pressupost de cinc milions d’euros

Per Cel Márquez Bernat

Les autoritats ahir a la signatura del conveni de cessió de l’hotel Casamanya.
Les autoritats ahir a la signatura del conveni de cessió de l’hotel Casamanya. | sfgai/ CEsteve

El cap de Govern Xavier Espot, juntament amb el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i les llevadores del quart d’Ordino, Mònica Coste i Marina Benazet, es van reunir ahir al matí a la Casa Rosell a Ordino per signar el conveni de col·laboració i cessió temporal d’ús per l’edifici de l’hotel Casamanya.


Es tracta d’un acord amb una durada de 50 anys per poder traslladar-hi les dependències del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, a més d’algunes dependències del Comú d’Ordino, a canvi de la seva rehabilitació. La inversió i les despeses seran proporcionalment  repartides depenent de l’espai en metres quadrats que ocupi cada correspondència. Es preveu que dos terceres parts siguin gestionades pel Govern i la resta pel Comú d’Ordino. A més, se cedirà un espai que serà destinat pel quart d’Ordino. El text acordat entre les parts també apunta que serà el Govern qui serà l’encarregat de licitar i adjudicar les obres de millora i manteniment de l’edifici. El Govern ja ha començat a preparar l’esborrany de llei de pressupost, de manera que les obres puguin començar el segon semestre del 2023.  


El quart d’Ordino cedeix l’ús a cost zero i temporalment de l’edifici, la comissió de seguiment serà la que vetllarà per desenvolupar la rehabilitació i la reforma de l’edifici seguint els criteris d’eficiència energètica i la plena integració i respecte del valor patrimonial de l’immoble. Es preveu que la remodelació estigui acabada l’any 2025 i es pronostica que tindrà un cost aproximadament de cinc milions d’euros. Espot va assegurar que la finalitat de l’acció «és tornar a omplir de vida els exponents més importants del nostre patrimoni cultural, donar un nou ús per evitar-ne la degradació que estaven patint i dotar-los també del protagonisme que es mereixen».


Mortés, per la seva banda, es va mostrar satisfet en la cessió de l’edifici i declarava que «a Ordino tenim elements que ens diferencien de la resta de parròquies, som un dels patrimonis naturals més importants d’Andorra a causa de la Reserva de la Biosfera i el fet que hi pugui haver aquest ministeri a la parròquia la farà dinamitzar, ho considero importantíssim».


La signatura del conveni també va comptar amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i la cònsol menor del Comú d’Ordino, Eva Choy. 


Totes les autoritats coincideixen que la part més positiva és l’entesa entre les administracions, sobretot pel bé del conjunt ciutadà i alhora de les institucions, ja que podran utilitzar els espais per les seves dependències, a part de poder rehabilitar un edifici que feia més de dues dècades que no acollia cap activitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT