PUBLICITAT

Concòrdia exposa la seva diversificació econòmica

Martí Alay presenta propostes per limitar la inversió extrangera

Per El Periòdic

Clua i Alay a Andorra la Vella
Clua i Alay a Andorra la Vella | ANA

Els candidats de la llista territorial de Concòrdia per Andorra la Vella, Martí Alay i Miquel Clua, han presentat aquest dijous les seves propostes per frenar la inversió estrangera en immobles i aturar la inflació en l’habitatge. El procéspasaria per la creació de quotes per limitar la inversió d’empreses foranes en habitatge, com fa Suïssa, per exemple, segons la formació. Martí Alay, candidat per Concòrdia a la llista parroquial d’Andorra la Vella, va realitzar ahir unes declaracions on va afirmar que aquestes quotes «Tenen com a base dirimir, segons cada parròquia, quin tipus d’habitatge i quants es poden vendre o transaccionar amb estrangers, així decidir quin tipus i quants es ven als forans».


Alay va declarar que seria indispensable una moratòria d’inversió estrangera en habitatges de 18 mesos. Segons Alay, aquests «18 mesos no suposaran un daltabaix per les constructores. Tenen una cartera de contractació que ho suportaria i amb aquest període de temps tindríem temps per reflexionar sobre el model de país que volem. Andorra ha de reflexionar sobre la inversió estrangera en immobles, portem 10 anys i l’únic que hem aconseguit diversificar és aquest 6% de la inversió forana». La moratoria tindria com a objectiu «intentar que els projectes que s’han quedat al calaix reeixin. Hi ha hagut molta gent interessada en Andorra que s’ha quedat en els processos burocràtics que això representa. Només amb aquesta dedicació exclusiva a captar a aquesta inversió estrangera, això pot reeixir», va afirmar Martí Alay.


Per acabar, Alay va proposar la creació d’una agència d’exportació andorrana i l’aprofitament de les ambaixades per fer economies d’escala. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT