PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Les plaques fotovoltaiques de Naturland enllestides al juny

Es crearà energia cent per cent renovable durant 25 anys mínim

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la cota 1.600 de Naturland.
Imatge d’arxiu de la cota 1.600 de Naturland. | ANA

Les plaques fotovoltaiques que Naturland té previst instal·lar als aparcaments de les cotes 1.600 i 2.000 estaran enllestides al juny, segons la previsió que fa la Mútua Elèctrica.

Tot i l’endarreriment de l’arribada de certs materials per instal·lar les plaques des d’Espanya, que formen part de les estructures que s’instal·laran als aparcaments, i que les obres s’endarrereixin unes setmanes més, es preveu que a mitjans d’any s’enllesteixin, ja que la instal·lació de les plaques és senzilla.

Van ser Camprabassa i la Mútua Elèctrica els encarregats de signar el conveni de col·laboració per fer realitat aquest projecte, que pretén abastir tot l’equipament de Naturland amb energia fotovoltaica 100% renovable, a principis de gener d’aquest any. Per fer-lo realitat, la companyia elèctrica ha destinat 1,4 milions d’euros a aquest projecte, que té l’objectiu de cobrir les places d’aparcament de les dues cotes amb unes marquesines que portaran incorporades les plaques fotovoltaiques.

Així doncs, la instal·lació de la cota 1.600 comptarà amb una superfície de 1.800 metres quadrats, mentre que la cota 2.000 arribarà als 1.650 metres quadrats.

Tot i això, la construcció de totes aquestes infraestructures no reduirà les places d’aparcaments existents, ja que a la cota més baixa es continuarà tenint 127 places, mentre que a la més alta n’hi haurà encara més, en concret 108 places.

El conveni signat entre Cambprabassa i la Mútua Elèctrica inclou una concessió de vint-i-cinc anys, tot i que en el contracte s’explica que es pot ampliar un màxim de quaranta-dos anys, i que, precisament, és la durada de contracte que Naturland té amb el comú de Sant Julià de Lòria. El parc temàtic a més dels beneficis elèctrics també es beneficiarà d’uns 50.000 euros no dineraris, que corresponen a la cessió dels espais per a la instal·lació dels equipaments als dos aparcaments.

Cal destacar també, que la inversió de part de la Mútua de 1,4 milions d’euros, i es divideix en 740.000 euros a la cota 1.600 i 690.000 a la cota 2.000. S’estima que la producció de les plaques de la cota 1.600 sigui d’uns 540.000 kwh/any, el que és el consum de més d’un centenar de llars. Pel que fa a la cota 2.000, es preveu una producció de 560.000 kwh/any, l’equivalent a un consum d’unes 120 llars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT