PUBLICITAT

¿Dir les veritats fa perdre les amistats?

  • Ara menys que mai no és moment de buscar culpes, ni culpables, ni maneres de defenestrar un Govern
BIBIANA ROSSA

Res de més lluny de la voluntat del PS i de la meva personal de dinamitar qualsevol persona, qualsevol formació política, ni qualsevol cosa. Llegeixo que se'ns conceptua des de les files d'ApC, manifestant, diuen, "decepció, sorpresa i indignació" a la claredat de les meves paraules pronunciades en acabar-se la sessió de Consell General del debat d'orientació política del Govern.

No vaig dir cap mentida: solament vaig constatar en veu alta la intransigència demostrada per la formació que avui em critica amb relació a la seva proposta de resolució, una proposta de resolució que ApC sabia acceptada d'antuvi --com a mínim pel Grup Parlamentari Socialdemòcrata-- sí que admetia, això sí, transigir-la, tal com va passar amb totes les propostes de resolució que van prosperar; però que sabia rebutjada si no acceptava de parlarne, de dialogar, i de consensuar-la; i la formació política va voler optar per aquesta segona posició; una opció que va semblar que ja duia decidida, a tall de voler donar a entendre que la culpa no era seva. En resum, per part dels seus autors, es va voler tractar com una imposició, i no com una proposta, tal com diuen les regles del joc parlamentari i fixa el Reglament del Consell General.

La proposta de resolució d'ApC relativa al seu front comú, encara que només fos per la implicació a múltiples bandes que preveia, necessitava ser tractada amb la prudència d'un traçat sòlid, ferm i respectuós cap a tots els integrants i el temes que s'havien de tractar; i no amb la demagògia d'un alliçonament superior de raó absoluta i d'obligació de compliment sense possibilitat de discussió per adquirir convicció.

ARA MENYS que mai, però, no és moment de buscar culpes, ni culpables; ni tampoc de buscar maneres de defenestrar un Govern legítimament escollit pel poble andorrà; sinó que és moment, també més que mai, d'unir esforços davant de les adversitats. ApC ha decidit, lliurement, que el que proposava com front comú no tiri endavant mitjançant la seva proposta ni amb aquesta denominació.

Però va quedar clar del debat parlamentari de dijous i divendres passat que el cap de Govern va proposar, en un discurs molt digne, ple d'anàlisi, de reflexió, de bonhomia, i de sentit d'Estat i de responsabilitat, deixar de costat el partidisme, els interessos interns i particulars de les forces polítiques, i treballar en comú, en cooperació, el Govern i tots els grups del Consell General per aconseguir fer progressar la societat andorrana encarant i assumint els reptes que se li plantegen, no solament en els aspectes conjunturals, sinó també en els estructurals, bàsicament atansant-nos a la Unió Europea, reformant la Funció Pública i assolint un nou acord d'estat amb els comuns, amb obertura i participació dels òrgans i estaments afectats; i sense deixar de banda la reforma fiscal en curs. I sembla que aquesta proposta sí que va ser acceptada per l'arc parlamentari. En tot cas, ben aviat se'n constatarà l'evolució i també el nivell i les voluntats d'implicació, perquè a partir d'aquesta mateixa setmana s'inicien les taules de treball per avançar en el sentit indicat pel discurs del cap de Govern, unes taules que es volen participatives i obertes a les aportacions constructives.

Sent aquest un camí que, malgrat l'estiu enmig, haurà de dur el nostre país, al començament de la tardor, cap una clara, ràpida i contundent acció, en el marc d'un acord nacional, per tal d'encarar definitivament el futur. Des del Partit Socialdemòcrata i l'Alternativa farem tots els esforços perquè els acords s'assoleixin de manera responsable i en terminis raonables, que duguin, entre altres resultats, a l'elaboració d'un Pressupost que tingui viabilitat per a l'any vinent.

Altrament, si això, definitivament, no fos possible, tampoc escatimaríem cap responsabilitat en assumir que el poble haurà de tornar a prendre la paraula en unes eleccions generals; perquè aquesta legislatura ja no donarà més de si. En qualsevol cas, des del Partit Socialdemòcrata, amb respecte a tota la ciutadania andorrana, i també a les altres forces polítiques, continuarem expressant la veritat i treballant, amb el ferm compromís ja adquirit, pel nostre país i per totes les persones que l'integren.

Vicepresidenta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT