PUBLICITAT

Mundial descafeïnat

FERRAN COSTA

Els aficionats del futbol comenten que aquest Mundial de futbol passarà a la història pel seu baix nivell. No ho sé. Encara que a hom ni li agradi el futbol, és gairebé impossible estar desinformat de l'actualitat mundialística. I, per altra banda, tampoc no és gaire aconsellable no tenir-ne ni idea, ja que gran part de les converses mundanes hi fan referència. Sembla, però, que el que està sent més rellevant no és pas l'actuació dels equips, sinó el que passa més enllà del terreny de joc.

El Mundial va començar malament per als espanyols (i em refereixo exclusivament al partit contra Suïssa, ja que el d'ahir a la nit no s'ha jugat encara en el moment d'escriure aquestes ratlles) per l'afer de les primes que guanyarien els jugadors en cas que guanyessin la competició.

Més d'un jugador va haver de justificar (sense gaire encert, tot sigui dit) el grau de legitimitat d'endur-se un extra de 600.000 euros per, simplement, fer bé la seva feina. La Federació Espanyola de Futbol ració va voler allunyar la polèmica tot al.legant que els diners procedien dels patrocinadors i no pas de les partides assignades pel Govern. De tota manera, la xifra, es miri com es miri, ¡és totalment desorbitada!

De ben segur que tampoc estan gaire feliços els seguidors de la selecció francesa. El seu equip, a tocar de l'eliminació, ha expulsat Nicolas Anelka perquè ha insultat el seleccionador. La reacció dels companys d'equip no es va fer esperar i l'endemà mateix dels fets van negar-se a entrenar. No va ser fins ahir que van tornar a la feina. Tot plegat, embolica que fa fort.

No només en surt perjudicada la imatge de la selecció. Diferents patrocinadors a qui Anelka cedia la seva imatge han decidit aturar les seves respectives campanyes publicitàries, per la qual cosa la butxaca del jugador també en surt tocada. ¡És el que passa quan falla l'autocontrol! En definitiva, ¡massa polèmiques que no contribueixen a les esperances que alguns polítics tenien dipositades en el futbol perquè les seleccions poguessin donar alguna alegria a la ciutadania!

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT