PUBLICITAT

L'Europa que ens convé

  • És la de la seriositat, la transparència i el respecte; és per això que treballem
JAUME BARTUMEU

El 9 de maig se celebra anualment el Dia d'Europa. Es va triar aquesta data perquè el 9 de maig de 1950 Robert Schuman va assentar, en una declaració institucional, les bases de la Unió Europea tal com la coneixem avui, 60 anys després.

LA CELEBRACIÓ
d'aquest any, vista des d'Andorra, és un bon moment per reflexionar públicament sobre el posicionament d'Andorra dins d'Europa i, també, sobre la indefugible necessitat de definir el nostre nivell de vinculació a la Unió Europea.

El calendari ha volgut que la mateixa setmana de la celebració del Dia d'Europa una delegació andorrana hagi mantingut a Brussel.les una reunió amb una delegació de la Comissió Europea, en el marc de la negociació d'un acord monetari amb la Unió Europea.

Aquesta coincidència em permet dir que, en l'àmbit de les relacions d'Andorra amb la Unió Europea, ja no ens podem quedar en les paraules més o menys ben articulades. Ara es tracta d'una decisió, d'un acte global. D'una decisió valenta i d'un acte constructiu.

Ara fa poc més d'un any, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata acabava la legislatura presentant, en el llibre Andorra i Europa. El canvi necessari, unes propostes concretes d'acostament a la Unió Europea, mitjançant un acord d'associació ad hoc que tingui en compte la proximitat específica, l'anomenat veïnatge interior.

En els informes de Blanca Vilà i
...

Cap de Govern. [email protected]


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT