PUBLICITAT

Peces Barba i Zapatero

CARLOS CARNICERO

L'article de Gregorio Peces Barba que va publicar abans-d'ahir el diari El País no se'l poden perdre: amb l'elegància i educació que caracteritza un home de la categoria de l'expresident del Congrés dels Diputats, el secretari general del PSOE hi queda retratat en la imatge que tenen d'ell ja molts militants i dirigents socialistes de totes les èpoques: Zapatero és un líder amortitzat.

Comencem per la "tossuderia", que és la conceptualització que fa Peces Barba de la conducta del secretari general del PSOE i president del Govern, que ni tan sols no acusa la recepció d'una carta enviada per una personalitat com la del catedràtic de la Universitat Carlos III, i un de tants valors desaprofitats del vell socialisme que tant inquieta el president de Govern.

Continuem amb el suport que brinda Peces Barba al secretari general dels socialistes madrilenys en les eleccions primàries, en què la candidata Trinidad Jiménez, perdedora per golejada de l'alcaldia de Madrid, s'ha embarcat, empesa per l'aparell del PSOE i el president de Govern. Molts socialistes aprofitaran aquestes primàries per reafirmar la voluntat de tornar al partit un toc de democràcia interna, que en l'era de Zapatero s'ha volatilitzat.

Continuem per una pregunta inquietant: ¿Per què no s'aplica Zapatero la seva pròpia medecina? ¿Per què no encarrega una enquesta d'opinió en què es valori els resultats que obtindrien Alfredo Pérez Rubalcaba, Carme Chacón, Fernando Griñán o Patxi López en unes eleccions generals en les quals l'actual president del Govern frega el que és metafísicament impossible per poder guanyar-les?

¿Que és un partit? ¿Un club de futbol el president del qual fitxa les estrelles que li poden assegurar la lliga? Cristiano Ronaldo estaria disponible per ser cap de llista a l'Ajuntament de Madrid, o potser Iker Casillas és d'encara millor perfil que Trinidad Jiménez?

Zapatero no es cansa d'encertar- la i promet portar el PSOE a una travessia pel desert en l'oposició, de la qual tardarà anys a recuperar-se, perquè ha estat sempre incapaç d'aprendre dels propis errors. No n'aprendrà mai, ni tan sols amb les lliçons de Peces Barba.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT