PUBLICITAT

Insult a la intel·ligència

LUIS DEL VAL
PERIODISTA

Passejo bastant pels carrers i fa molt, molt de temps, que no veig a ningú amb cara de sonat i un fi regueró de bava que li caigui de la comissura dels llavis cap a la barbeta. Això vol dir, de manera irrefragable, i sense necessitat de gastar una milionada en una enquesta, que el nombre de tontos de bava a Espanya és més aviat escàs, el que ens hauria de congratular.

No obstant això, al Ministeri d'Ocupació han de tenir altres dades i, a més, estan convençuts que els ximples de bava empadronats al país estan jubilats i cobren una pensió. Sota aquesta premissa, la ministra d'Ocupació ha enviat una carta a tots els que ella suposa ximples profunds per explicar-los que els ha pujat la pensió un 0,25%, és a dir, que si cobra 800 euros de pensió, observarà que cada mes va a percebre 2 euros més, el que fa un total de 24 euros a l'any. M'imagino que tanta pujada suposarà un gran maldecap financer entre els (segons el Ministeri) necis pensionistes, i m'estranya que no s'hagi creat una assistència d'assessorament econòmic per aconsellar els memos dels jubilates en què invertir tal allau de diners inesperat .

Un dels aspectes més irritants del gabinet de Zapatero era la constatació que algunes ministres i ministres obraven com si els ciutadans fóssim una drecera d'obtusos. Doncs bé, ha de ser que a les butaques dels ministeris existeix algun efluvi que convenç al titular que els ciutadans d'aquest país són una colla de cretins que necessiten un guia que els recordi tot el que el Govern es preocupa perquè siguem més feliços .

No cal ser Newton per saber que si et pugen la pensió un 0,25% i la inflació puja un 3,25%, el teu poder adquisitiu ha baixat un tres per cent i ets un tres per cent més pobre. Fora que l'objectiu sigui irritar la població a través de l'insult a la intel·ligència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT