PUBLICITAT

El Turisme

FERRAN COSTA
Empresari

El turisme, en gran mesura, ha estat el gran motor econòmic del país i els responsable de que el nostre país sigui com és. Queden enrera els anys daurats quan eren més de dotze milions els visitants que passaven per terres andorranes i contribuïen de manera decidida a generar riquesa. No obstant, les xifres actuals, per bé que no han parat de davallar els darrers anys, continuen sent força considerables i els vuit milions de visitants justifiquen per si mateixos tots els esforços que calguin per continuar treballant per impulsar el turisme. Poc territoris concentren en tant poc espai l'acumulació de coneixements i experiència adquirida en l'àmbit turístic com la que tenim a casa nostra.

S'ha dit moltes vegades que el turisme és un sector molt madur, cert, però no per això no ha de poder continuar donant els seus fruits. Cal innovar, apostar per la qualitat i excel·lència en el servei, oferir valor afegit al visitant i confiar que l'avantatge competitiu que a Andorra fa temps vam saber aconseguir, serveixi perquè el turisme torni a suposar el motor del país de manera decidida.

Simptomàticament, a més, ens trobem geogràficament situats entre dues grans potències turístiques de referència. França, amb vuitanta milions de visitants sempre ha encapçalat el rànquing. Fa pocs dies va saber-se que Espanya, malgrat l'intensa crisi econòmica, ha recuperat el tercer calaix al podi del potències mundials de turistes i és l'únic sector econòmic que remunta amb força. Simplement aprofitant les seves sinergies i imitant les seves bones pràctiques hauria de servir per recollir certs rèdits.

Queda clar, doncs, que els condicionants són propicis perquè aquí a casa nostra sapiguem treure profit d'aquesta conjuntura favorable i seria imperdonable, amb l'excusa de la diversificació econòmica, no parar esment en aquell sector que tradicionalment ha fet moure el país cap endavant. Està clar que cal obrir-nos a nous sectors, però hem d'actuar amb diligència i fer que el llegir no ens faci perdre l'escriure. Si concentrar massa esforços en nous sectors, dels quals partim gairebé de zero, ha de suposar descuidar i no prestar prou atenció a allò que ens fa forts, estarem malauradament errant l'objectiu. El turisme ha estat, és i ha de ser una de les fonts imprescindibles de riquesa del nostre país.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT