PUBLICITAT

Cap on va el Pirineu?

SOL GASCH
Historiadora

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Amb l'excusa de la crisi es vol fer passar bou per bèstia grossa i no hi ha dret, se'ns diu que cal estalviar diners. El problema rau en que aquest estalvi són les famoses retallades que afecten les persones més febles i els territoris més febles i aquest és el cas de la Seu en concret i del Pirineu en general. El Govern de la Generalitat no demostra gaire sensibilitat envers el nostre territori. Cal constatar que el govern de CiU amb l'aquiescència d'ERC malgasta el patrimoni de serveis públics de les nostres comarques. Es va començar amb el tancament dels Serveis Territorials de la Generalitat al Pirineu i de mica en mica, passant pel gran deteriorament del nostre Hospital, hem arribat avui al tancament del Laboratori de Salut Veterinària de la Seu i el seu trasllat a Lleida, amb la decisió sobre la taula de traslladar a Lleida la Sala de Comandaments de la Regió Policial Pirineu Occidental ubicada a la caserna dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell.

Evidentment que avui per avui la marca Pirineu no ven suficient. No n'hi ha prou, tot i ser important, ni amb ser el jardí de Barcelona, necessitem qualitat de vida per a la gent que vivim al Pirineu i per això necessitem tenir els serveis a l'abast i amb la progressiva destrucció de les estructures d'Estat i dels serveis estem retornant a l'uniformisme i centralisme provincialista. Sobre el primer punt quin greu per a la Seu i la Comarca, pels nostres ramaders i pels nostres professionals veterinaris. Quina pèrdua de serveis i de llocs de treball! I quina manca de visió de desenvolupament del territori si es continua posant pals a les rodes de la gestió ramadera. Em pregunto i no trobo la resposta, com és possible que amb un alcalde, del mateix color polític del govern de la Generalitat hagi pogut passar això? En quant als Mossos d'Esquadra també estem tornant enrera: la realitat és la mateixa el desmembrament del nostre espai pirinenc.

Aquest fet és negatiu per a la Seu i per a tot el Pirineu ja que no sols afecta a la pèrdua progressiva de la nostra identitat i a la seguretat sinó també als llocs de treball, en el desplaçament d'una colla de famílies ja molt cohesionades en el teixit social de la Seu. Protestem pel centralisme de Madrid i volem fer un referèndum per concretar les nostres relacions amb l'Estat Espanyol però també des dels territoris protestem pel centralisme de Barcelona.

Vull demanar-li al senyor Batalla que no es deixi colar un segon gol i que eviti el trasllat dels comandaments dels Mossos a Lleida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT