PUBLICITAT

The Beatles a Washington

Teresa Bauza

Washington recrea avui minut a minut el primer concert de The Beatles als EUA, que va congregar fa ara 50 anys més de 8.000 admiradors del quartet britànic a l'ULINE Arena, un estadi esportiu al nord-est de la ciutat.

« Feia molt de fred aquell dia. Havia entre 20 i 25 centímetres de neu», i el grup va haver de viatjar en tren de Nova York a Washington, en lloc d'en avió com tenien previst, explica Rebecca Miller, directora executiva del DC Preservation League, que s'encarrega de la conservació d'edificis històrics.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr es van desplaçar en limusina des de l'estació de tren a l'ULINE Arena, un recinte cobert en què se celebraven baralles de boxa, partits d'hoquei, bàsquet i actuacions musicals, i l'interior es demolirà després del concert d'avui per construir apartaments i oficines .

«Hi ha molta història entre aquestes parets», assegura Miller, que recorda que Earl Lloyd, el primer jugador afroamericà de la NB , va debutar a l'ULINE Arena, per on també van desfilar artistes com Janis Joplin i la cantant de country Patsi Cline.

The Beatles van debutar a Washington dos dies després d'aparèixer en directe davant 73 milions de teleespectadors al programa de televisió The Ed Sullivan Show, on van interpretar temes com She Loves You i I Want To Hold Your Hand, que el febrer de 1964 havia grimpat als primers llocs de les llistes musicals .

La seva arribada va estar precedida d'una gran campanya de publicitat per part de l'estudi de gravació Capitol Records, que va invertir la suma sense precedents de 40.000 dòlars en la promoció de la banda.

«Imprimir milers d'adhesius amb les paraules Estan Venint, en el fons es podien veure melenes, el que va despertar la curiositat dels joves, sobretot a Nova York, diu Chuck Gunderson, autor del llibre Some Fun Tonight! The Backstage Story of How The Beatles Rocked America ( Alguna cosa de diversió aquesta nit! Història entre bastidors de com The Beatles van commocionar a EUA). Gunderson destaca que el pas de la banda britànica per Washington va ser tot un èxit i recorda que, tot i que 8.000 assistents puguin semblar pocs, el quartet solia atreure aleshores a una mitjana de 2.500 persones.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT