PUBLICITAT

Pedaland

ALEXIS ESTOPIÑAN

Periodic
Foto:

No en podia parlar-ne sense haver-ho provat abans, i un cop provat, es pot afirmar que val la pena ser un usuari de Pedaland. De fet, no havia provat mai una bicicleta elèctrica, però puc afirmar que aquest servei, sembla fet a la mida per a mi. Tinc una parada a prop de casa, i un altre prop de la feina. El primer cop que l'havia provat temia que la meva estupenda forma física em deixés en evidència, en la pujada de l'avinguda Meritxell, però no ha estat així.

De fet, en la bicicleta elèctrica un pedala gairebé per aparentar que vas en bicicleta. Em dóna la sensació que és com en els cotxes elèctrics, que els hi posen altaveus externs per poder escoltar el soroll d'un motor. He anat més ràpid en aquesta bicicleta, que en la Vespino que utilitzava als estius a prop de la platja. Té tres velocitats diferents i fins tot té un “turbo” per assegurar la velocitat en les pujades. No és difícil de portar, i per això la recomano al meus companys de feina i als coneguts.

Tant sols costa 20 cèntims per 10 minuts. Surt molt més a compte que utilitzar el cotxe, doncs per agafar-lo, a més de tenir-ne un, has de pagar la gasolina i els estacionaments. En canvi amb Pedaland, previ abonament de 5 eurets pots utilitzar la bicicleta elèctrica on i quan vulguis. Celebro la iniciativa i felicito a les empreses i les institucions que l'han portat a terme. Al respecte vàries recomanacions; a Pedaland els demano d'instal·lar més estacions a prop dels centres escolars i de grans empreses; i a les institucions els sol·licito de procurar més carrils bici, i de regular-ne els seus espais per augmentar la seguretat dels ciclistes, incloent l'obligatorietat de l'ús del casc i d'una assegurança complementària, sinó resultarà difícil pensar en el seu ús fora de la metròpoli.

D'altra banda, també fora bo que les grans empreses del país, i les mateixes institucions públiques, promoguessin l'ús entre els seus empleats, enveres d'utilitzar vehicles de combustible; jo que soc un home de vestit i corbata, per dir-ho de forma ridícula, amb la bicicleta elèctrica ni sues ni t'embruts.

No hi ha gran més cosa a dir, un cop superada l'experiència de la primera vegada, veuran com és recomanable la utilització en el seu dia a dia, sempre i quan faci bon temps. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT