PUBLICITAT

La 'V' de la Diada catalana

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Aquest any, l'acte principal de la Diada catalana serà la formació d'una gran V humana en totes les localitats catalanes. Aquesta vegada, l'Assemblea Nacional Catalana d'Andorra també s'ha afegit al multitudinari esdeveniment.

L'acte a Andorra, després de patir diferents canvis de dies i horaris principalment per motius meteorològics, finalment es va portar a terme ahir a la Plaça del Poble. Però, quin significat té aquesta V per als catalans? Aquesta V és el símbol de via, voluntat, votar i victòria, representa, doncs, la voluntat dels catalans per poder votar i decidir ells mateixos el futur de Catalunya, per poder efectuar el referèndum que decidirà si Catalunya vol obtenir la seva independència de Espanya.

Hi haurà molts més actes aquest 11 de setembre. La Diada d'aquest any, està considerada, davant la proposta del referèndum, com una data molt especial històricament per al nacionalisme català que pretén fer una Diada memorable. A més de la ja citada V, es multiplicaran les ofrenes florals, 300 violoncels tocaran en memòria de Rafael Casanova davant el seu monument situat a la Ronda de Sant Pere de Barcelona; es faran recreacions històriques dels fets, i, inclús s'efectuarà un canvi d'escenari de l'acte institucional. Aquest any, la cita serà a la Llotja de Mar de Barcelona, en lloc de, com ja era tradició, el parc de la Ciutadella. A més, els càrrecs municipals, entitats i ciutadans estan convocats per l'Assemblea Nacional Catalana a concentrar-se davant els ajuntaments per expressar el suport a una consulta sobiranista per al proper 9 de novembre, ja que aquesta mateixa associació ha manifestat el fet que està treballant perquè Catalunya proclami la seva independència el 23 d'abril del 2015, Diada de Sant Jordi, i perquè el referèndum pel qual un Estat català es doti d'una nova constitució es faci l'11 de setembre d'aquest mateix any. Encara que tot aquest afer ha quedat una mica entelat pel cas Pujol per la resolució del qual la Justícia espanyola reclama la col·laboració del nostre petit país, on sembla ser que el antic president de la Generalitat oculta a la Hisenda espanyola una respectable quantitat de diners. La qüestió queda en l'aire. Hi haurà finalment una consulta per la sobirania catalana? Molts dels que estaven molts segurs comencen a manifestar dubtes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT