PUBLICITAT

Enveja sana

ALEXIS ESTOPIÑÁN
Periodic

Ahir la Cambra de Comerç va mostrar-se convençuda d'un canvi de tendència en la situació econòmica, tenint en compte el manteniment del PIB del 2013 i aferrant-se als repunts d'alguns indicadors d'aquest any 2014, com ho són les estadístiques de les importacions, visitants, assalariats i el nombre de persones registrades al Servei d'Ocupació.

Tan important són les dades positives, com sobretot la confiança vers un canvi de tendència econòmic. Però tots sabem que no serà imminent, perquè aquest canvi no serà ràpid, ni homogeni en tots els sectors. Per això el cap de Govern s'ha mostrat prudent dient que «les coses van millor però no vol dir que vagin bé», afirmant que «no es pot baixar la guàrdia».

El meu parer sobre la recuperació econòmica no es vol limitar a allò econòmic. Arribarà al 2015 o 2016, gràcies a més reformes estructurals, a la promoció de la marca Andorra, i sobretot a la recuperació dels estats veïns.

Però més enllà del balancí dels cicles econòmics, és en el moment ascendent de l'economia quan s'ha d'incidir alhora en aquells aspectes socials que permeten generar una major estructura de país. A l'encarar aquest nou cicle econòmic, s'hauria d'aprofitar per enfortir la nostra societat civil.

En la formació de la nostra societat en el segona meitat del segle XX i fins avui, aquesta s'ha vist fortament garbellada pels aspectes econòmics i polítics. No és una qüestió fàcil, però hauria de ser el vertader repte del proper, i espero que prosper, cicle econòmic. I ho dic amb cert regust d'enveja, d'enveja sana a l'haver vist com celebrava ahir el poble català,la seva Diada i el seu desig d'independència. A nosaltres això no ens cal, però necessitem tornar a sentir el nostre cor latent, sense pors ni menysteniments. H

alexis [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT