PUBLICITAT

Unes eleccions entretingudes

JOAN RAMON BAIGES
PERIODISTA

Ningú s'atreveix a donar una data per a les eleccions generals però tothom està, sinó en precampanya, observant els moviments i fent càlculs sobre les possibilitats a les parròquies.

Penso, i és només una opinió, que aquests seran uns comicis de difícil pronòstic perquè si es presenta tothom que ho diu es poden concretar escenaris de fins a quatre llistes en algunes parròquies: DA, Liberals d'Andorra, PS, SDP i, Nomen?

Tornem al ball de sigles de les primeres candidatures constitucionals on Forné va agafar un PLA dins d'un Consell General que semblava ingovernable. L'esquerra es divorcia per motius personals –Bartumeu i López són irreconciliables– i la dreta per motius fiscals –la butxaca és sagrada.

Ho té complicat Martí per mostrar els seus dots d'estratagema perquè no depèn d'ell el que passi. DA se sustenta també per un ball de sigles a les parròquies que poden decidir emprendre un camí diferent al dels demòcrates, i el final de mandat porta a la motxilla una càrrega explosiva, com el pla de pensions dels funcionaris o la regla d'or que els comuns no s'empassen perquè no volen tan control i que probablement contingui algun punt inconstitucional, per allò del poder que se li atorga al Tribunal de Comptes que podria fins i tot inhabilitar càrrecs públics.

És també una opinió, i crec que no m'equivoco, però aquestes seran unes eleccions generals entretingudes, no tant per als polítics ni per als votants, però si a nivell informatiu. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT