PUBLICITAT

La cultura i el turisme

ALEXIS ESTOPIÑAN
[email protected]

Periodic
Foto:

Quan algú de fora, desconegut, t'assenyala quelcom proper, com una cosa de molt valor, llavors és quan comencem a apreciar-ho millor; però quan algú desconegut les compra, i se les emporta, és quan ens adonem de l'error en no haver-les protegit i valorat suficientment. Aquesta és la reflexió que de forma elogiosa va manifestar el Ministre de Cultura, Albert Esteve, fent una criada a la consciència social per protegir el patrimoni del país, en la inauguració de l'exposició Benvingudes a casa vostra! formada per les obres d'art patrimonials que resten fora d'Andorra. Una exposició encaixada amb les Jornades europees del patrimoni que se celebren arreu d'Europa, des de fa més de 25 anys.

Però aquesta reflexió hauríem de relacionar-la amb una de les conclusions que el Ministre de Turisme, Francesc Camp, va fer ahir arran de la presentació de l'estudi de potencialitat dels mercats turístics europeus: la importància de disposar de referents culturals, ja siguin esdeveniments de renom internacional, com ara el Cirque du Soleil, o grans infraestructures culturals.

En aquest sentit, al meu entendre, Andorra Turisme i el Govern d'Andorra haurien de treballar de forma més coordinada, per tal de que el Govern planifiqui i financi les grans infraestructures culturals, mentre que Andorra Turisme s'encarregui del finançament de la producció de tots els serveis culturals que donin més valor i atracció al turisme. Les infraestructures públiques corresponen al Govern, mentre que la programació dels espectacles correspon al Ministeri de Cultura i a Andorra Turisme.

Durant aquests anys, Andorra Turisme està fent una tasca excel·lent en la promoció del turisme i l'estudi dels atractius dels mercats turístics. D'aquí que la coordinació planificada en sigui la clau, sinó es delimiten bé les competències de qui fa què, els objectius s'acaben confonen.

Tenim un miracle de país del quin hauríem d'aprendre apreciar-lo molt més, i així promocionar-lo millor.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT