PUBLICITAT

La gespa de l'Estadi Nacional

  • Sembla ser que les negligències comeses amb diners públics passen desapercebudes
FERRAN COSTA
EMPRESARI

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

Aquests dies és notícia, millor dit molt mala notícia, la qualitat de la gespa del flamant nou Estadi Nacional. El que hagués hagut de ser un simple tràmit burocràtic, el de l'homologació de la gespa artificial, s'està convertint en un desafortunat sainet en totes les seves dimensions. Dies enrere la Federació Internacional de Rugbi va fer públic que la gespa col·locada no serà homologable, amb la qual cosa no s'hi podran jugar partits.

El 9 de setembre es va inaugurar l'Estadi Nacional amb la celebració del primer partit oficial de futbol, Andorra-Gal·les, de la fase de classificació per a l'Eurocopa de 2016. Uns dies abans, després d'un primer test fallit on els laboratoris homologats per la FIFA no van homologar la gespa per aparents problemes de rodament de pilota, el mateix cap de Govern es va presentar davant els tècnics que portaven a terme les proves a l'Estadi per supervisar-ne la realització. Si aquell dia els tests no s'haguessin superat, la inauguració tampoc no hagués pogut tenir lloc. Sembla ser que la presència de Toni Martí va ser determinant perquè la gespa superés les proves, després de l'ensurt inicial. La certificació obtinguda, que expira en un any, serveix perquè s'hi puguin disputar partits de futbol internacionals durant aquesta temporada. El que passi la propera temporada és tot un misteri.

No obstant això, aquest incident no va evitar una nefasta imatge d'Andorra en mitjans internacionals, on el mateix jugador internacional del Reial Madrid Gareth Bale afirmava que, de lluny, era el pitjor camp on havia jugat mai. L'equip gal·lès també va presentar les seves queixes pel deplorable estat de la superfície. Una propaganda que el nostre país no es pot permetre.

Els qui ara es queden amb un pam de nas, però, són els jugadors de rugbi. El Camp del Consell, que acollia les seves competicions, s'ha convertit en Estadi Nacional, en un intent per part de l'Administració d'optimitzar recursos i proveir el país d'una instal·lació necessària per disputar-hi competicions internacionals de futbol. Les reticències de la Federació de Rugbi són ara més justificades que mai, ja que la feina mal feta i la incompetència d'uns quants els deixen sense camp on competir i els del VPC hauran de canviar el seu debut a la Lliga.

El més curiós de tot és que ningú no assumeix responsabilitats. Sembla ser que les negligències comeses amb diners públics passen desapercebudes, es tapen i es camuflen, com si aquí no passés res. És del tot inadmissible que no es depurin responsabilitats, ja que la inoperància d'alguns perjudica a molts, en aquest cas tota la imatge del país. La Secretaria d'Estat d'Esports hi ha col·laborat supervisant les característiques tècniques de la licitació de l'Estadi Nacional, amb gespa artificial inclosa. Ara l'únic que els preocupa és esperar i veure si el cautxú, com diuen, «acaba d'assentar-se». I si això no passa, caldrà canviar la gespa? O deixarem el pegat com està i qui dia passa any empeny? Què passaria en una empresa privada si un responsable no fos capaç de supervisar correctament allò que se li encomana i la seva inhabilitat comportés un perjudici econòmic greu a l'empresa? És prou evident. Doncs si això afecta càrrecs de confiança del nostre Govern actual, es veu que no importa. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT