PUBLICITAT

Sant Julià reviu l'edat mitjana

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto:

Durant aquest cap de setmana passat hem pogut passejar pel carrer major de Sant Julià com si estiguéssim dins d'una vila d'època medieval, però els que més van gaudir d'aquesta ambientació van ser els més petits de casa. Segons el meu parer, enguany va ser una de les vegades que he vist la fira més animada. Vaig poder veure moltes demostracions d'oficis artesanals antics. Hi havia terrissaires, forners, filadors, ferrers, vidriers... Encara que vaig trobar a faltar algú que com d'altres vegades treballés el vímet.

De jocs per als més petits, hi havia per escollir-ne. A la plaça podien pujar a un petit carroussel. Al seu costat, un munt de tallers. Podien veure als nens riure feliços després de passar pel taller de maquillatge medieval. Entre d'altres coses, també hi havia treballant un pintor, una puntaire i un escultor. Petits i grans també podien optar per provar la seva punteria practicant el tir amb arc.

Respecte a les paradetes, hi havia molta varietat. Teníem la possibilitat de tastar i comprar productes alimentaris, tèxtils o de joieria. A la mateixa plaça, podíem gaudir d'una bona tassa de te acompanyada amb uns dolços àrabs. De productes típics, havia tot un ventall de possibilitats per escollir-ne: creps calents, xurros, formatges, embotits, pastissos, llaminadures... Acompanyant-te en la teva passejada pels temps passat anava una espècie de drapaire o no sé com dir-li que arrossegava el seu carro carregat amb productes de tota mena i uns músics tocaven els seus instruments carrer amunt, carrer avall.

Tornant amb el nens, tenien també la possibilitat de passejar-se en un poni, jugar a ser escuders o fer un castell medieval amb grans blocs de pedra. Com no podia ser d'altra manera, com cada any, havia un tendal amb diferents aus de caça, com per exemple, falcons, voltors i òlibes amb les quals de tant en tant es feia un petit espectacle. I per acabar, teníem un bon grapat d'animals domèstics, entre els que destacaven una truja acompanyada de les seves cries que va ser la delícia de tots els nens. Donava gust veure'ls allà mirant-la tots embadalits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT