PUBLICITAT

No a Arias Cañete

SOL GASCH
Periodic

Ens trobem en un moment de desconcert per la situació actual sobre la consulta del 9–N, no sabem encara si votarem o si no ens deixaran; si som legals o si tornem a ser il·legals com en ple franquisme desprès de les consideracions d'il·legalitat del Tribunal Constitucional. També al Parlament Europeu hi ha moguda per la candidatura a Brusel·les de la cartera d'Energia i Canvi Climàtic d'un personatge tant poc sensible com és Arias Cañete. Està molt clar que aquest senyor no te el perfil adequat per aquesta responsabilitat. Com molta gent he signat una carta dirigida als parlamentaris europeus demanant que evitin que Cañete sigui el pròxim Comissari Europeu de l'Energia i del Clima.

Qui no recorda el seu paper i els seus exabruptes quan era ministre d'Aznar? I la seva famosa reforma de «la Lei de Costes» que permetia encarar una major degradació de litoral amb l'autorització de nous usos a la primera línia de costa i la prorroga de les concessions ja existents? I tot el seu protagonisme sobre el Pla Hidrològic de l'Ebre que posava en perill la supervivència del Delta? Vull recordar algunes de les seves frases sobre el Pla Hidrològic Nacional: va dir que s'aprovaria «por Cojones» i que «seria un paseo militar»; i a més a més la seva atzagaiada masclista quan en la campanya electoral de les eleccions Europees va dir que no es va poder lluir en un debat perquè la seva contrincant era una dona.

En el Parlament Europeu hi ha moguda contra aquesta candidatura i diverses forces polítiques d'esquerres (ICV, ERC, IU, Podemos, i Primavera Europea) amb el suport de més de 85 eurodiputats, han presentat un manifest i han iniciat una campanya anomenada StopCañete en contra de la seva denominació com a Comissari, on demanen a Junker, el nou president de la comissió europea, que reconsideri la seva decisió. El cas és que Cañete ha hagut de passar una mena d'examen per veure si és adient pel càrrec i ha demanat perdó pel seu exabrupte masclista i ha al·legat que ja ha venut les seves accions petrolieres i que la seva família tampoc hi te cap relació.

Total que la decisió sobre el seu nomenament no la sabrem fins la setmana vinent quant la Comissió d'Afers Jurídics hagi emès el seu dictamen. Estem davant d'un pols entre la dreta i la socialdemocràcia europea. Si cau Cañete la dreta tombarà el candidat proposat per Hollande per ser comissari d'Afers Econòmics i Monetaris. Ja se que la política és pacte i és diàleg però crec que el currículum de Cañete no és de cap manera adient per tenir responsabilitats sobre un tema de tanta transcendència pel futur del planeta Terra com és el problema de l'Energia i del Canvi Climàtic. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT