PUBLICITAT

Catalunya: Justícia i llibertat

  • En realitat no és possible concebre una sense l'altra, les dues han d'anar sempre de la mà
RAFEL QUINTANA
ADVOCAT

Periodic
Foto:NOE

És ben conegut que les bases en què es sustenta tota democràcia són la Llibertat i la Justícia. En realitat no és possible concebre l'una sense l'altra. Les dues han d'anar sempre de la mà.

A Espanya però, aquest concepte és diferent. El Govern espanyol impugnant la resolució de la majoria del Parlament Català respecte al dret del poble català a votar en un referendum no vinculant, enfrenta l'una contra l'altra. És més, el Govern Central al recórrer al Tribunal Constitucional va anular el dret del poble català a votar. La pregunta que ens fem és: ¿pot parlar-se de veritable democràcia a Espanya?

Cal fer esment, que els membres del Tribunal Constitucional són designats pel Govern Central de Rajoy qui no té miraments en influir en els seus magistrats al manifestar obertament que el referendum és i·legal. Però hi ha més, com a mínim dos magistrats d'aquest Tribunal Polític son ex-membres del partit de Mariano Rajoy. Un clar exemple de la influència constant de l ‘Executiu espanyol sobre la Justícia. Aquests fets demostren també que el Govern espanyol no respecta la divisió de poders que ha de regir en toda democràcia.

Recentment, el primer ministre de Gran Bretanya, David Cameron ha donat al món una lliçó del què és la veritable democràcia quan al conèixer els resultats del referendum a Escòcia, va dir que ho podía haver impedit però que en honor a la Democràcia va permetre que el poble escocès pogués votar en un referendum vinculant. Mariano Rajoy que presumeix d'alçada de miras no sembla que li arribi ni a la sola de les sabates.A totes les democràcies occidentals, votar es la màxima expressió de la voluntat dels ciutadans en els qui, i no ho hem d'oblidar, resideix la veritable sobirania, quan aquesta voluntat pot ser expressada amb plenes garanties de llibertat, seguretat i confidencialitat.

No soc polític, però he estat vinculat al món de la Justícia com advocat. I si hagués de triar entre Justícia i Llibertat, sens dubte, triaria la Llibertat perquè a través d'ella sempre podria denunciar la injustícia, especialment quan la Justícia és instrument per impedir la lliure expressió de la voluntat del poble i és manipulada pels governs. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT