PUBLICITAT

'Junts'

  • Les persones que viuen i treballen a Andorra estan preocupades per la degradació de l'Estat del benestar
COALICIÓ PS-VERDS-IC
Periodic
Foto: TONY LARA

El Partit Socialdemòcrata d'Andorra (PS), els Verds d'Andorra i Iniciativa Ciutadana (IC) compartim la preocupació per l'actual situació de desigualtat creixent existent en el nostre país. Alhora constatem l'important increment del nombre de ciutadans que viuen cada cop amb majors dificultats.

Coincidim també que les polítiques d'austeritat i de retallades socials i sanitàries que s'han aprovat en la darrera legislatura han estat desencertades i no faran més que augmentar aquesta situació en els propers anys. Per tant, compartim que és necessari un model de país que prioritzi la defensa de l'Estat del benestar, la reactivació econòmica i la protecció del patrimoni cultural i natural.

Les persones que viuen i treballen a Andorra estan preocupades per la degradació d'aquest Estat del benestar. És un pas enrere del que cal responsabilitzar la política de desprestigi del sistema de pensions públic i de protecció social realitzada per Demòcrates per Andorra, així com la manca de presa de decisions en aquest àmbit.

La política econòmica del Govern ha estat focalitzada en la captació d'inversió estrangera i presenta un balanç final més aviat pobre. En aquests darrers quatre anys el Govern no ha estat al costat dels petits empresaris, emprenedors, professionals i comerciants del país i no ha impulsat mesures de suport a aquestes persones que avui en dia treballen a Andorra i que tant han lluitat per fer-la gran. A més, en els últims quatre anys el mercat laboral ha patit una gran erosió amb la pèrdua de més de 2.000 llocs de treball.

Cal fer un gir a aquesta situació amb la construcció d'una alternativa de progrés que faci front a les polítiques conservadores que no fan més que dificultar la sortida de la crisi i que afecta la qualitat de la democràcia. Ens comprometem a sumar esforços entre les forces polítiques i les ciutadanes i ciutadans que defensem un altre model econòmic i social i que durant els darrers 4 anys ens hem oposat frontalment a les retallades socials i sanitàries que s'han aprovat, així com a la implantació d'un marc fiscal injust que grava els treballadors i la classe mitja alhora que eximeix de tributació al capital i aquells que més tenen.

Consegüentment, hem acordat que:

1–Assolim un acord programàtic de base entre les tres formacions que permet afrontar reptes polítics de forma conjunta i que respecta alhora la idiosincràsia i la identitat de cada un dels partits signants.

2–Plantegem els canvis necessaris que han de permetre fer avançar Andorra cap a un país que volem que sigui un referent per la reactivació de l'economia i la creació de llocs de treball; per la posada en valor del patrimoni natural i cultural; i per l'ampliació dels drets socials i de les llibertats de les ciutadanes i ciutadans.

3–L'àmbit de l'acord és nacional i la seva durada és de 4 anys.

4–Els partits signants acorden que tot i participar de forma conjunta en les properes eleccions generals mantenen les seves estructures de funcionament així com els mecanismes d'enllaç establerts entre les diferents formacions. 

Vicenç Alay, Pere López (PS)

Isabel Lozano, Juli Fernández (Verds d'Andorra)

Sergi Ricart, Ana Vilà (Iniciativa Ciutadana)



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT