PUBLICITAT

Un consell d’administració que no compleix la llei

l’article 44 de la Llei de la CASS especifica la composició del consell d’administració, òrgan que ha de prendre moltes decisions del dia a dia amb importants repercussions per les persones afectades. La voluntat parlamentària el 2008 va ser la de definir el coneixement i la sensibilitat dels quatre membres nomenats pel Govern en quatre àmbits (sanitari, social, laboral i financer) a fi de  disposar de gent qualificada en les respectives matèries.
Actualment, però, les persones designades provenen únicament d’un dels quatre àmbits: l’econòmic i financer. Situació que contravé el text legislatiu i la voluntat parlamentària que el va tirar endavant. I també la del Consell General que la passada legislativa va introduir importants canvis a la llei –incloses doloroses retallades-, però en cap cas va tocar l’article 44.
Des del PS hem posat sobre la taula aquesta incongruència. La moció, debatuda al Consell General, donava a DA l’oportunitat de reclamar a Govern que adeqüés l’òrgan a la llei, però van votar en contra, nova demostració de l’escassa sensibilitat que tenen en certs àmbits i de quina és la seva prioritat amb la CASS: únicament econòmica i deixant en segon lloc les vessants socials, sanitàries i laborals.
El consell d’administració té entre les seves facultats entrar en el que pot semblar un petit detall com és un cas concret entre molts d’altres. Detall que, s’entén, ho és per una institució però no per aquella persona que pateix les conseqüències d’una mala decisió. Del que es decideixi, algú podrà viure dignament o no amb la pensió, sabrà si disposarà del tractament del qual depèn la seva salut o com passarà la baixa, tancat a casa o podent sortir...
Estem cansats de sentir en els informes del Raonador del Ciutadà queixes de persones que pateixen les decisions de la CASS i fa poc se’ns informava que, en el 50% dels recursos que arriben a la Batllia, es donava la raó als assegurats, en detriment del posicionament de la direcció i del consell d’administració. Fins a quin punt hi té a veure una composició no correcta de l’òrgan?
Votant contra la moció, els consellers de DA no han actuat amb sentit comú ni tenint al cap l’interès de tots els nostres ciutadans. Van oposar-se a una iniciativa que no tenia més objectiu que de fer complir la llei i van ajudar a desvirtuar el rol del parlament tot renunciant a exigir el compliment del que allà es decideix. Com ho hem d’interpretar? A DA realment li interessa que es complexin les lleis? Amb la de la CASS els fets semblen indicar que no.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT