PUBLICITAT

Cas Cinca

El cas Pujol, l’afer BPA, Papers de Panamà i els negocis passats del Sr. Cinca, ciutadà però a la mateixa vegada ministre de Finances del Govern han estat presents als mitjans de comunicació, espanyols principalment, donant una molt mala imatge del país. Entre totes aquestes notícies però hi ha diferències. Al meu entendre, crec que poca cosa es podia fer en relació al cas Pujol o els Papers de Panamà que són fets que ens arriben de fora i ens impliquen de forma imprevisible. En canvi, en el cas BPA, tot i que imprevisible igualment, el Govern va decidir actuar i destinar una partida econòmica per la contractació d’una empresa de comunicació que treballés -no sé si amb gaire èxit- per tal de minimitzar i reduir la «machacada» mediàtica que molts mitjans espanyols ens estaven llançant. Amb la mateixa estratègia de millorar la imatge del país fora de les nostres fronteres, el passat mes de maig el Govern va comunicar que es personava en la causa contra BPA com acusació particular per tal de poder reclamar «responsabilitats materials i... morals» entre d’altres «per la mala imatge» que el cas havia produït a Andorra, segons recollia la premsa del país.
 
Però resulta que apareix el cas Cinca, que també provoca una mala imatge del país i sobretot de les seves institucions, i en aquesta ocasió per ser el ministre de Finances des del Govern no s’actua.
 
És més que evident que les acusacions fetes al Sr. Cinca no queden desvinculades del seu càrrec públic perquè d’altra manera no serien noticia. És un fet que si hagués dimitit, tot just fer-se pública la seva aparició als papers de Panamà i els seus negocis en el passat, el focus mediàtic sobre Andorra i el seu ministre ja s’hauria apagat. No puc entendre -i molt menys encara compartir- la manca de coherència del Govern en demanar danys morals per la mala imatge causada per BPA i que en el cas que involucra a l’actual ministre de Finances -provocant pràcticament el mateix efecte mediàtic negatiu- no es faci absolutament res. Algú es creu que hi ha diferències a l’hora de perjudicar a Andorra?
Crec sincerament que al cap de Govern no li queda ningú al seu costat capaç d’assumir les responsabilitats del Sr. Cinca i no pensa deslliurar-lo del càrrec, el que per un costat l’ajudaria a defensar la seva honorabilitat sense estar a la palestra i per l’altre –i el més important– ens desvincularia a tots de la seva vida personal. Sembla evident, doncs, que l’actual ministre de Finances encara no ha estat cessat, no per una qüestió de confiança que segur que ja està molt malmesa, sinó per manca d’efectius per substituir-lo. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT