PUBLICITAT

¿Hi ha algú que mani?

  • La crisi econòmica s'estén ordenadament en funció de paràmetres de debilitat estructural
CARLOS CARNICERO

La tecnologia del globus sonda té com complement la praxi de la rectificació. Es trasllada a l'opinió pública la sensació que en el pont de comandament no hi ha ningú amb criteri per navegar per les aigües tortuoses d'aquesta crisi. Primera apreciació: encara no sabem el que està passant: originalment es va tractar d'una colla de lladres amb dret a existències milionàries, que van sofisticar tant els productes financers que van acabar sent netament tòxics; no es coneix que hagin pagat per això i més aviat al contrari, fa la sensació que governen l'economia global amb tendències assassines cap a qui van pretendre --o senzillament van amagar-- regular els mercats.

D'un problema puntual en aparença, l'existència d'una profunda crisi a Grècia els comptes falsificats de la qual van sortejar tots els controls de la Unió Europea, hem passat a l'extensió d'una taca de falta de credibilitat pels països de la zona Euro. La crisi s'estén ordenadament en funció de paràmetres de debilitat estructural: Espanya està ara a l'ull de l'huracà. No sabem l'abast últim de la situació perquè es retroalimenta. Les mesures d'ajustament afectaran el creixement econòmic que demandarà més deute en una espiral en la qual al final quedarà destrossat l'Estat del benestar.

I el Govern cada dia demostra una major incapacitat només superada per la irresponsabilitat de l'oposició per facilitar receptes i ajudes raonables i responsables. Amb aquesta metodologia de la improvisació i la rectificació, els contorns del sacrifici exigit semblen cada dia menys precisos. Pensions, funcionaris, ajuntaments, rics, medicaments, reforma laboral...

La societat espanyola està ficada en una màquina del temps que amenaça amb traslladar-nos a l'època que les costureres feien la volta als abrics de la classe mitjana. Però, se sap el que ha passat? Si us plau: algú assenyat que ho digui una mica perquè el personal pugui dormir tranquil, encara que sigui unes hores.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT