PUBLICITAT

Subvencions comunals

FERRAN COSTA

Un dels temes recurrents i que ara, a causa de la greu crisi econòmica, està més que mai damunt la taula és la continuïtat, o no, de les subvencions comunals a tot un seguit de serveis que tradicionalment estan oferint.

Des del punt de vista de l'usuari aquesta discussió deixa traspuar certa hipocresia, ja que hom vol pensar que els serveis que cada Comú ofereix responen a unes línies estratègiques recollides en projectes programàtics i que, consegüentment, no han d'estar vinculats a les conjuntures del moment. El missatge que arriba a la ciutadania és el de la mala gestió dels cabals públics: quan les vaques són grasses potser s'estira més el braç que la màniga i ara que les vaques són magres tot són presses per redreçar una situació insostenible.

Sigui com sigui, cal posar fil a l'agulla i intentar redreçar les finances comunals. És prou obvi que en un país de les nostres dimensions no té gaire sentit, per posar un exemple, que cada Comú endegui propostes culturals que massa cops es dupliquen, se solapen en el temps o es sobredimensionin. Sembla lògic pensar, doncs, que una concentració de recursos ben planificats podria donar més joc. De fet, alguns comuns, com ara el d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, estan fent gestos per mancomunar certs serveis, no solament per fer-los
...

[email protected]


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT