PUBLICITAT

Policia, puntal nacional

Aquest dimarts passat, a primeres hores del matí, vaig anar a urgències de l’hospital per l’ingrés d’un familiar.
A la sala d’espera, em vaig trobar un antic company del Cos de Policia. El primer que va fer va ser saludar-me, demanar-me si tot anava bé i es va interessar per la meva visita al servei d’urgències.

El curiós del cas és que li vaig haver de demanar jo què li havia passat a ell, perquè el seu estat físic mostrava una lesió a l’espatlla dreta, duent un aparatós i voluminós aparell ortopèdic que li immobilitzava tot el braç.

L’únic que em va dir, i sempre amb un somriure, és que havien tingut una nit molt complicada, tot desitjant-me que la meva estada a urgències no fos res, vet aquí les anècdotes de la vida.

Posteriorment em vaig assabentar dels greus aldarulls públics, així com baralles, i agressions a dos agents del Cos de Policia, entre ells el meu antic company de feina, a la Festa Major de Sant Julià de Lòria.

Aquests detalls que us he relatat, mostren sense dubtes el nivell de professionalitat, saber estar, valentia i honor dels membres, dones i homes, que conformen el Cos de Policia, que encara que hagin sofert agressions o hagin tingut serveis molt complicats –on fins i tot els hi hagi perillat greument la seva integritat física–, tenen el somriure, l’atenció, l’ajuda i l’interès pel ciutadà com a prioritat essencial de la seva feina i professió.

La Policia del nostre país, abans Servei d’Ordre comandat pels Srs. Veguers i els Srs. Batlles, i actualment Cos de Policia d’Andorra a les ordres del Govern, concretament del Cap de Govern i el Ministeri de l’Interior, és un puntal bàsic, imprescindible i un gran aval de l’Estat de Dret, que vetlla permanentment per la seguretat i la protecció dels béns i drets de tots els ciutadans i estadants del Principat d’Andorra. És a la vegada un Cos exemplar que realitza dia a dia una labor de seguretat encomiable i molt eficient amb el degut respecte per tothom.

Altrament, la Policia ha realitzat un canvi progressiu en la seva estructura interna i mentalitat operativa. En concret, en els darrers trenta anys, tot i les adversitats hagudes, s’ha aconseguit l’entrada de les dones al Cos, avui moltes amb rangs jeràrquics molt importants, l’especialització en cada camp de la delinqüència, la preparació acadèmica i formació específica, i una més que evident proximitat i complicitat amb el ciutadà, sense perdre lògicament la seva essència subsidiària i necessària de justificada repressió quan legalment escau.

Vull felicitar sincerament la feina que els policies van realitzar a la Festa Major de Sant Julià de Lòria, així com per la feina feta a totes les altres festes i esdeveniments on han estat presents. Han demostrat aquests dies que es pot detenir i encausar a aquelles persones que han mancat al civisme i al respecte social, fent-ho d’una forma elegant, discreta, professional i molt eficient, com sempre vaja.

Només em resta com a antic membre del Servei d’Ordre i actual Cos de Policia, avui jubilat, i com a membre de Liberals d’Andorra (L’A) donar tot el meu suport a tots els policies, i a les seves famílies, per la feina que fan i pels moments durs com els viscuts, tal i com ho ha fet el Govern, la resta d’institucions del país i dels grups polítics de l’arc parlamentari. Cal que el Govern incentivi molt més el civisme, el respecte i els valors de la societat andorrana, utilitzant un altre puntal bàsic del país, l’educació, perquè aldarulls com els viscuts solament siguin una lamentable pàgina aïllada de la nostra història moderna.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT